Parlament Srpske usvojio Odluku o ukidanju vanrednog stanja

Фото: РТРС

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas Odluku o ukidanju vanrednog stanja za teritoriju Srpske.

Foto: RTRS

Za ovu odluku glasalo je 60 poslanika.

Po proceduri, Odluka NSRS o ukidanju vanrednog stanja, prvo ide na potvrđivanje u Vijeće naroda, nakon čega će biti objavljena u Službenom glasniku.

Dan nakon objavljivanja u Službenom glasniku, stupa na snagu, što znači, najranije u subotu Srpska ukida vanredno stanje.

Poslanici su na 13. posebnoj sjednici, uz ovu odluku usvojili i Zaključak klubova vladajuće većine u kojem se navodi da su Glavni koordinacioni tim, Republički krizni štab, predsjednik Republike i Vlada efikasno obavljali svoje dužnosti i da je pravovremenim postupanjem sačuvano javno zdravlje stanovništva Srpske i održana njena privredna aktivnost.

Premijer Radovan Višković rekao je u završnoj riječi da su stvoreni uslovi za ukidanje vanrednog stanja koje je proglašeno zbog pandemije virusa korona i da će od sutra biti ukinut policijski čas, o čemu će odlučiti Republički štab za vanredne situacije.

On je poručio da to ne znači da građani ne treba da se pridržavaju mjera poput držanja fizičke distance i nošenja zaštitne opreme.

– Moj apel građanima je da se svi odgovorno ponašamo – rekao je premijer Srpske.

IZVOR:RTRS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*