Pet plastenika za socijalno ugrožene porodice

 

Nevladina organizacija ASB (ASB – Arbeiter-Samariter-Bund) sa sjedištem u Sarajevu, uz učešće Grada Bijeljina, obezbijedila je pet plastenika za četiri socijalno ugrožene porodice i jednu nevladinu organizaciju iz Semberije, kojima bi plastenički uzgoj trebalo da pomogne u obezbjeđivanju hrane za vlastite potrebe, dok će proizvodne viškove moći da prodaju i tako pojačaju svoj budžet.

 

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić istakao je da će korisnike projekta izabrati Centar za socijalni rad.

 

– Jedina obaveza korisnika je da obezbijede mjesto za postavljanje plastenika i da, naravno, budu radno sposobni, odnosni da imaju želju da privređuju. Riječ je o modernim plastenicima, sa navodnjavanjem, a grad je u projektu učestvovao sa 800 KM po plasteniku, ali zajedno sa ASB-om ćemo pomoći i u obezbjeđivanju stručne pomoći za korisnike – dodao je Mićić.

 

Projekt menadžer ASB-a u okviru projekta podrške socijalno ugroženim porodicama i pojedincima Rusmir Hanić zahvalio je gradonačelniku Bijeljine na izdvojenim sredstvima i pojasnio da je ovim projektom obuhvaćeno ukupno 11 lokalnih zajednica u BiH.

 

– Vrijednost projekta za cijelu BiH je 220.000 evra i ovo je četvrti put da organizujemo ovakav vid pomoći. Sada imamo 120 korisnika, a u prvoj godini smo počeli sa njih 24. Glavni donator je Ministarstvo inostranih poslova Njemačke i realizacija bi trebalo da počne krajem juna. Centar za socijalni rad će izabrati korisnike, a naša sugestija je da to budu višečlane porodice, žene koje su žrtve nasilja, djeca… – pojasnio je Hanić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*