Petar Matijević prvi dobitnik pokrajinskog priznanja Lazar Dunđerski

Фото: Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

NOVI SAD: Vlasnik Kompanije “Matijević” iz Novog Sada Petar Matijević dobitnik je novoustanovljenog priznanja “Lazar Dunđerski” koje će ubuduće Pokrajinska vlada dodeljivati svakog  25 , novembra na Dan prisajedinjenja, zaslužnim delatnicima iz šest oblasti društvenog života.

Foto: Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

Matijević je priznanje dobio kao zaslužan privrednik i osnivač Kompanije “Matijević”, a na osnovu evidencije Agencije za privredne registre, koja navodi podatke o prihodima, dobiti, rashodima. i drugim poslovnim podacima.

Dobijao sam i do sada nagrade i uvek pitao one koji su me nagrađivali na osnovu kojih kriterijuma sam zavredeo priznanje, kaže za “Dnevnik” Petar Matijević.

Kako dodaje, sada unapred zna da je Pokrajina dobitnika odredila na osnovu podataka uzetih iz poslovanja Kompanije, koja, ima  3.000 zaposlenih.

Posebno mi je drago, što nagrada nosi ime Lazara Dunđerskog najimućnijeg i najuticajnijeg Srbina u Bačkoj, ali i šire, velikog dobrotovora, indsutrilijalca, trgovca i veleposednika, “sivu eminenciju” grupe intelektulaca okupljene oko Svetozara Miletića. Nagrada me je obradovala i ohrabrila da nastavim istim tempom težeći da i nadalje da među najboljima budem najbolji. Drago mi je i zbog toga što se Lazar Dunđerski bavio poljoprivredom, imao i dve pivare, fabrike mlinove…. Delatnost moje kompanije, između drugih, takođe je poljoprivreda, i u toj grani privrede sam zaokružio ciklus. Poznat je slogan Industrije mesa “Matijević”  “od njive do trpeze”, kazao je Petar Matijević.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*