Petkoviću zabranjeno da prisustvuje slavi manastira Visoki Dečani

Izvor: Kancelarija za KiM

Direktoru vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću zabranjeno je da prisustvuje slavi manastira Visoki Dečani od strane prištinskih institucija, saopštila je Kancelarija. Kako se navodi u saopštenju, Petković je tokom dvodnevne posete Kosovu 24. i 25. novembra trebalo da poseti i više socijalno ugroženih i povratničkih srpskih porodica i uruči im prekopotrebnu pomoć.

„Ovo je već četvrti put da vlasti u Prištini onemogućavaju posetu direktora Kancelarije pokrajini. Zato se postavlja pitanje da li su međunarodni faktori uopšte spremni da zauzdaju (premijera Kosova) Aljbina Kurtija u njegovom rušilačkom pohodu na sve tekovine Briselskog sporazuma i drugih dogovora postignutih u Briselu tokom procesa dijaloga“, navodi se u saopštenju.

Iz Kancelarije su ocenili da se na taj način „direktno krše svi sporazumi o slobodi kretanja i zvaničnim posetama“ i da će o tome obavestiti sve međunarodne faktore, kao i posrednika EU u dijalogu Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka, koji danas boravi u poseti Srbiji.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*