Počela treća runda međustranačkog dijaloga

Фото: Дневник/Р. Хаџић
BEOGRAD:  Treća runda međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima, uz posredovanje Evropskog parlamenta, počela je danas u Skupštini Srbije, a uvodna obraćanja trebalo bi da daju predsednica parlamenta Maja Gojković i ispred EP, Knut Flekenštajn.
Foto: Dnevnik/R. Hadžić

U Skupštini Srbije o izbornim uslovima, koji se odnose na parlamentarne izbore 2020. godine, razgovaraće Tanja Fajon, predsednica delegacije u Odboru za stabilizaciju i pridruživanje Srbije i EU i Vladimir Bilčik, stalni izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju, zatim predstavnici SNS, SPS, SDPS, PUPS, PS, SPP, dok opoziciju predstavljaju Stranka moderne Srbije, Nova stranka, SDA Sandžaka i samostalni poslanik Đorđe Vukadinović.

Ispred SNS-a, u parlamentu su Vladimir Đukanović i Vladimir Orlić, SPS predstavljaju Žarko Obradović i Đorđe Milićević, a Stranku pravde i pomirenja Muamer Zukorlić.Od opozicionih lidera u Skupštini Srbije je predsednik Nove stranke Zoran Živković, a ispred SMS-a Vladimir Đurić.

Tokom treće runde biće održane tri sesije.

Na prvoj će biti napravljena procena situacije u pogledu implementacije dogovorenog tokom prve i druge runde, na drugoj bi trebalo da budu doneti završni koraci za sprovođenje obaveza usaglašenih tokom dijaloga, dok će na trećoj sesiji biti izneti zaključci.

Prema ranijim najavama, nakon završene treće runde, predsednica parlamenta Maja Gojković i predstavnici EP trebalo bi da održe konferenciju za novinare.

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*