POČELE „NOVOSADSKE DEČIJE ZIMZARIJE“

GRAD NOVI SAD
Devete „Novosadske dečije zimzarije“ otvorene su u tržnom centru „BIG“, a trajaće do 14. januara 2020. godine. Svečanost su upotpunili nastupi dečijeg hora „Čarobne frulice“, mali glumci iz Dečijeg kulturnog centra Novi Sad, plesačice iz studija „Stage“ i „Studio 5″, “Zumba Fusion Kids“ i Kapueristi, a u nastavku je usledio bazar kreativnih radionica na kojem su se predstavili svi učesnici ovogodišnjeg bogatog programa.
GRAD NOVI SAD
– Praznična atmosfera u Novom Sadu postaje kompletna tek kada počnu Zimzarije, i tako je to već devetu godinu za redom. Podržali smo ovaj program jer je zabavan, podsticajan, edukativan, i mnogo znači našim mlađim sugrađanima i njihovim roditeljima, pa je samim tim važan za čitavu zajednicu. Kreativno korišćenje slobodnog vremena je ideja vodilja Dečijeg kulturnog centra Novi Sad koji osmišljava i realizuje brojne programe Zimzarija. Važno je da ponudimo deci zanimljive aktivnosti koje će im probuditi maštu, pokrenuti ih na delovanje, jer to je potrebno za njihovo odrastanje – naglasio je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić koji je otvorio manifestaciju.
GRAD NOVI SAD
Kako su najavili organizatori, decu očekuje 19 dana programskog šarenila osmišljenog pod sloganom „Gde se mnogo tajni krije?” pa će biti upriličeni performansi, naučne i jezičke radionice, filmske projekcije, umetničke, muzičke i sportske radionice, a najmlađi Novosađani posetiće muzeje, galerije i dr. Kompletn program manifestacije dostupan je na sajtu DKCNS http://www.dkcns.rs/wp-content/uploads/2019/12/ProgramZimzarije9.pdf
Manifestaciju „Novosadske dečije zimzarije“ organizuje Dečiji kulturni centar Novi Sad, uz podršku Uprave za kulturu Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i tržnog centra „BIG“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*