Počeo deveti po redu „Winterfest“ u Subotici

Tradicionalni, deveti po redu zimski vašar „Winterfest“ večeras je na Trgu republike otvorio predsednik Skupštine grada Subotice Tivadar Bunford. Uz isticanje da ovu manifestaciju, koja će trajati do 13. januara 2020. godine, u ime subotičke lokalne samouprave organizuje Javno komunalno preduzeće „Subotičke pijace“, on je izrazio zahvalnost organizatoru na trudu i zalaganju da, kako je rekao, u posetiocima probudi praznični duh koji sa sobom nosi niz lepih emocija.

Dragim našim sugrađanima i gostima stoje na raspolaganju različite umetničke rukotvorine zanatlija, retkih i starih zanata, zanimljivi umetnički i ručni radovi, domaći suhomesnati proizvodi, proizvodi domaće i organske hrane, tradicionalni proizvodi sa ovih prostora, slatkiši, nakit, med i drugi pčelinji proizvodi, mesne prerađevine, odevni predmeti, kao i različite vrste kuvanog vina, naveo je Bunford i dodao da veruje da će raznolikost sadržaja pružiti ugođaj svima onima koji odluče da prošetaju kroz veselu i čarobnu atmosferu ovogodišnjeg zimskog vašara.

– Drago mi je što vas vidim u ovako lepom broju  i nadam se da će do kraja manifestacije što više sugrađana posetiti Zimski vašar, uživati u njegovim čarima i svemu što će na više od 70 štandova predstaviti zanatlije, preduzetnici i ostali izlagači ovogodišnjeg ’Winterfesta’. Kako je ova manifestacija postala tradicija u našem gradu, pozivam sve sugrađane da u narednim danima posete zimski vašar i uživaju u duhu predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika – kazao je Tivadar Bunford.

Direktor JKP „Subotičke pijace“ Dejan Ljubisavljević naglasio je da mu je drago što možemo svi zajedno da poželimo praznicima dobrodošlicu u Suboticu i zahvalio se Muzičkoj školi na predivnoj uvertiri.

– Ovaj  ’Winterfesta’ obeležilo je više od 70 izlagača koji su došli iz cele Srbije, od Brusa do Horgoša. Naši sugrađani i gosti koji ovih dana budu došli u Suboticu moći će da kupe razne đakonije, da se zaslade, da se zaljute, da nazdrave i sa prijateljima dočekaju Novu godinu i novogodišnju noć provedu  u prijatnoj atmosferi – rekao je Dejan Ljubisavljević.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*