POČEO NOVOGODIŠNJI HUMANITARNI KOŠARKAŠKI TURNIR „KOŠEM ZA DRUGARA 2019“

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je humanitarnom novogodišnjem košarkaškom turniru „Košem za drugara 2019″ na Đačkom igralištu čija je ideja vodilja humanost kroz promociju sporta, druženja i zdravog načina života. Turnir se organizuje dvanaestu godinu za redom, učesnici turnira su, pored košarkaškog Kluba „STAR“, deca iz Dečijeg sela ”Dr Milorad Pavlović” u Sremskoj Kamenici, deca iz “Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju” iz Veternika, deca iz dens kluba „VORTEKS“ iz Sremske Kamenice, a  ukupan broj učesnika je preko pet stotina dece.
– Grad Novi Sad je prepoznat, kako u zemlji, tako i u regionu i Evropi kao važan sportski centar i grad omladine, ali se mi svakog dana pokazujemo i kao lokalna samouprava velikog srca i kao mesto u kojem žive istinski humanitarci. Najsrećniji smo kad vidimo kako naši najmlađi sugrađani sa velikim entuzijazmom i empatijom učestvuju u aktivnostima na prikupljanju paketića za svoje vršnjake, a zahvalni smo i društveno odgovornim kompanijama koje pomažu u akciji. Grad će nastaviti da podržava ovu, kao i druge manifestacije koje promovišu prave vrednosti sporta, zdravog načina života i razvijanja drugarstva kod dece. Čestitamo organizatorima koji duže od decenije neguju ovu, sada već prepoznatljivu, manifestaciju protkanu najlepšim humanim vrednostima – rekao je Ognjen Cvjetićanin.
Kako je u ime organizatora akcije naveo Mićo Radanović, direktor KK „STAR“, cilj turnira je da deca iz pomenutih sportskih klubova prikupe novogodišnje paketiće za svoje drugare iz Dečijeg sela ”Dr Milorad Pavlović” i za decu iz Doma u Veterniku. On je dodao da su sredstva za kupovinu sportske opreme obezbeđena i od društveno odgovornih kompanija i Grada Novog Sada.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*