Počinje suđenje okrivljenom za trostruko ubistvo na Telepu

Foto: Hapšenje okrivljenog Gorana Jankovića

U novosadskom Višem sudu danas će biti održano pripremno ročište u slučaju trostrukog ubistva, za koje je optužen Goran Janković iz Novog Sada. Na ovom ročištu utvrdiće se nesporne činjenice i odrediti početak glavnog pretresa (suđenja).

Shodno zakonskom rešenju, na tom ročištu javnost će biti isključena.

Reč je o jednom od najtežih zločina koji su se dogodili, ne samo u Novom Sadu nego i u Srbiji.

Optužnica protiv Gorana Jankovića, osumnjičenog za ubistvo supruge, tašte i tasta u njihovoj porodičnoj kući u Ulici Petefi Šandora na novosadskom Telepu, podignuta je 22. avgusta. Janković se tereti za krivično delo teškog ubistva, za šta je zaprećena kazna zatvora od najmanje deset godina do 40.

Foto: Hapšenje okrivljenog Gorana Jankovića

Inače, osumnjičeni za trostruko ubistvo se nakon krvavog pira skrivao od policije, a u pritvoru je od hapšenja na Ribarskom ostrvu 27. maja.

Podsetimo, Goran Janković je osumnjičen da je 24. maja u jutarnjim satima u kući u Ulici Petefi Šandora 156b tupim predmetom usmrtio suprugu Mirjanu, tasta Branislava i taštu Nadu Pajić, posle čega je pobegao. On je tog jutra došao do kuće Mirjaninih roditelja, uprkos meri zabrane prilaska i komuniciranja jer ga je supruga prijavila za nasilje u porodici.

Ubistvo, koje je šokiralo javnost, dogodilo se naočigled njegovih i Mirjaninih maloletnih sinova od tri i deset godina.

Čim se saznalo za taj nezapamćeni zločin, policija je izdala poternicu i dala se u potragu za osumnjičenim, u kojoj su učestvovale sve raspoložive jedinice novosadske policije i Žandarmerije, a bio je angažovan i helikopter, koji je svakodnevno nadletao grad i okolinu.

Policija je bila raspoređena, kako ispred kuće u kojoj su živeli Pajići na Telepu, tako i duž Veterničke ulice na obližnjim Adicama, u kojoj je živeo osumnjičeni.

Iako se pretpostavljalo da je osumnjičeni za trostruko ubistvo mogao izvršiti i samoubistvo ili da je pobegao preko granice, ispostavilo se da se krio na jednom starom brodu, usidrenom na ulazu u Ribarac. Uhapšen je četiri dana kasnije na tom brodu na Dunavu, a kod njega je navodno pronađen i nož. Prilikom hapšenja nije pružao otpor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*