Podignuta optužnica protiv direktora Univerzitetskog sportskog saveza zbog pronevere

Foto: 021

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv direktora Univerzitetskog sportskog saveza Srbije Siniše Jasnića (53).

Foto: 021

 

Jasnić se tereti da je proneverio novac te organizacije i oštetio je za višemilionski iznos.
Optužnica je podneta Višem sudu na potvrđivanje, rekla je za Tanjug portparolka tužilaštva Irena Bjeloš.
Detalji ove optužnice nisu saopšteni, a MUP je nakon njegovog hapšenja 2. oktobra 2017. godine saopštio da se sumnja kako je Jasnić, kao ovlašćeni za raspolaganje finansijskim sredstvima na računima Univerzitetskog sportskog saveza Srbije, od maja 2013. do decembra 2017. godine samoinicijativno koristio biznis kartice udruženja za plaćanje računa preko post-terminala i podizanje gotovine sa bankomata.
Osumnjičeni se tereti da je tako pribavljeni novac koristio za svoje potrebe i da, suprotno Zakonu o računovodstvu, te iznose nije u potpunosti pravdao računima, niti je o tome obaveštavao skupštinu Univerzitetskog sportskog saveza Srbije, navela je tada policija.
Na osnovu izvoda iz biznis platnih kartica i proknjiženih računa u računovodstvu Sportskog saveza Srbije utvrđeno je da nepokriveni trošak iznosi 13.187.359 dinara, za koliko je, kako se sumnja, Jasnić oštetio Univerzitetski sportski savez Srbije.
Autor: Tanjug

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*