Direktor i zaposleni u EPS-u u Kraljevu omogućili da se mini-hidroelektrana nelegalno priključi na struju

Foto: Pixabay (ilustracija)

Šest osoba uhapšeno je zbog zloupotrebe službenog položaja u saizvršilaštvu, dok je još jedna osoba uhapšena zbog falsifikovanja službene isprave.

 

Foto: Pixabay (ilustracija)

 

Uhapšeni su direktor „Elektrodistribucije“ u Kraljevu Đ. A. (37), zaposleni na rukovodećim mestima u ovom ogranku M.S. (53), Lj.P. (62), D.M. (45) i G.M. (52), kao i radnik M.R. (35), koji su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja u saizvršilaštvu, kao i V.K. (45) bivši zaposleni u Privrednom društvu „Eurotermik“ d.o.o, osumnjičen za falsifikovanje službene isprave.
Sumnja se da su Đ.A, M.S, G.M, Lj.P, D.M. i M.R. tokom 2017. godine, suprotno važećim procedurama EPS-a doneli više zvaničnih dokumenata sa lažnim podacima, kao i potvrdu za nezakonito priključenje mini-hidroelektrane „Dubočica 2“ na distributivni sistem električne energije.
V.K. se sumnjiči da je svojim faksimilom i pečatom overio dokument da je „Eurotermik“ izvela radove na izgradnji dalekovoda putem kojeg se ova mini hidroelektrana priključila na sistem električne energije, iako je znao da ova firma to nije uradila.
Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.
Autor: 021.RS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*