PODRŠKA U BORBI ZA BOLJI POLOŽAJ OSOBA SA INVALIDITETOM


Danas je SDS Semberija – Mićo Mićić potpisala sporazum o saradnji sa Koalicijom organizacija osoba sa invaliditetom „KOLOSI“, koja je proglašena za 
udruženje od društvenog značaja za Grad Bijeljinu. Sporazumom je predviđeno da će SDS Semberija dati punu podršku ovoj Koaliciji u svim aktivnostima koje se tiču inkluzivno obrazovanje, zaposlenje i samostalnog života, a posebna pažnja biće usmjerena ka mladima i ženama sa invaliditetom.

„Gradska uprava i ja kao Gradonačelnik niz godina sarađujemo sa udruženjima osoba sa invaliditetom. Oni su nam važna spona između lokalne uprave i njihovih članova. Zajednički zadatak nam je da uklonimo sve prepreke koje otežavaju svakodnevni život ovim hrabrim ljudima, kako fizičke tako i društvene. Zato smo u okviru naše stranke osnovali i Odbor čiji će zadatak biti saradnja sa ovakvim i sličnim udruženjima na čijem će čelu biti Slavena Rajić“, istakao je Mićić.

Medijima se obratio i tehnički sekretar Koalicije, Milorad Jović.

„Već 13 godina ‘KOLOSI’ funkcionišu kao jedna porodica i primjer smo da ljudi sa različitim invaliditetom, različite starosti, pola i obrazovanja mogu da budu okupljeni oko istog cilja i da zajedno zagovaraju za prava osoba sa invaliditetom. Mi već imamo potpisan sporazum sa Gradonačelnikom, koji je i dalje na snazi i javnost treba da zna da smo mi uz pomoć tog partnerstva postigli značajne rezultate na području našeg Grada. Centar za socijalni rad, Centar za kulturu i Gradski park su u potpunosti prilagođeni osobama sa invaliditetom, a ono što nas posebno raduje jeste i ugrađen lift u Domu zdravlja, te zvučna signalizacija i taktilna traka za slijepe osobe u centru Bijeljine“, istakao je Jović, dodajući da Koaliciju posebno raduje to što je Slavena Rajić dobila priliku da bude na listi za odbornika SDS Semberija, te da se nada da će kao takva biti prepoznata od strane biračkog tijela i dobiti priliku da u Skupštinskim klupama zagovara prava osoba sa invaliditetom.

„Koalicija ‘KOLOSI’ je, zahvaljujući dugogodišnjoj uspješnoj saradnji sa Gradskom upravom i Gradonačelnikom, uspjela da unaprijedi mnoge stvari u našem gradu. Kao neko ko često probija led u sferama u kojima osobe sa invaliditetom treba da budu prisutne, a nisu, odlučila sam da se kandidujem. Smatram da ću na ovaj način uspjeti da postignem mnogo više i da ću uspjeti da, kao osoba sa invaliditetom najbolje predstavim šta to nama zaista treba i kako oni koji mogu da nam pomognu to i učine“, istakla je Slavena Rajić – predsjednica Udruženja aktiva mladih osoba sa invaliditetom Grada Bijeljina.

SDS Semberija se kao stranka trudi da prepoznaje i razumije problematiku osoba sa invaliditetom, želi da zastupa njihove interese na nivou lokalne zajednice i šire. Sem toga, odbornici SDS Semberija koji djeluju u Skupštini Grada zalagaće se da „KOLOSI“ budu partneri u projektima koji su od društvenog značaja za Grad Bijeljina, dodala je Rajićeva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*