Pojednostavljene procedure testiranja studenata iz RS na Covid-19

Аутор: Танјуг

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković sinoć su u telefonskom razgovoru istakli zajedničku opredeljenost za pronalaženje najboljeg rešenja u vezi sa besplatnim testiranjem na koronavirus za studente iz Republike Srpske koji studiraju u Srbiji.

Autor: Tanjug

Predsednici vlada Srbije i Republike Srpske zadužili su šefove svojih kabineta i Predstavništva Republike Srpske u Srbiji da zajednički rade na usaglašavanju i pojednostavljenju procedura testiranja studenata na koronavirus kako bi se u najkraćem roku olakšao dolazak studenata iz Republike Srpske na fakultete u Srbiji, a radi lakšeg i bezbednijeg završavanja studentskih obaveza.

Jedno od rešenja na kojem će se raditi kako bi se studentima omogućio što skoriji odlazak u Srbiju na fakultete je i mogućnost besplatnog testiranja na koronavirus po dolasku u Srbiju uz određene mere nadležnih institucija.

Studenti se za više informacija u vezi sa procedurama i besplatnim jednokratnim testiranjem na koronavirus, mogu obratiti u resornim ministarstvima u Vladi Republike Srpske i Vladi Republike Srbije, Udruženju studenata iz Republike Srpske sa sedištem u Novom Sadu, kao i zaposlenima u Predstavništvu Republike Srpske u Beogradu.

Brnabić i Višković razgovarali su i o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj i Srbiji.

Višković je zahvalio Brnabić na dosadašnjoj podršci i pomoći koju je Srbija uputila Republici Srpskoj s ciljem jačanja zdravstvenih kapaciteta u borbi protiv koronavirusa.

IZVOR:TANJUG

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*