Pokret „1 od 5 miliona“ izlazi na izbore i napušta proteste

FOTO TANJUG/ MILICA NIKOLIC/ nr
BEOGRAD –

Pokret „1 od 5 miliona“ odlučio je da izađe na predstojeće parlamentarne izbore.

To je novinarima danas saopštila Valentina Reković, iz tog Pokreta i dodala da njegovi članovi više neće učestvovati u subotnjim protestima i da su odlučili da proteste i bojkot „predaju“ političarima koji su, kako je rekla, sve obesmislili i uništili.

FOTO TANJUG/ MILICA NIKOLIC/ nr

Sprečićemo prevarante i ‘trojance’ da opet prevare narod i pojedu nam još četiri godine, i tako podrže aktuelnu vlast, rekla je Reković.

Dodala je da će u narednim danima saopštiti koje stranke, inače potpisnice tzv. „Sporazuma sa narodom“, uz nekoliko manjih pokreta rade na tome da izađu na izbore i kojima će se, kako je rekla, pridružiti pojedini članovi stranaka koje su formalno u bojkotu.

Kako je rekla, deo opozicije, koji je deklarativno za bojkot, “u potaji“ se sprema za razne izborne liste na lokalu.

Reković je kazala da je deo opozicije obesmislio proteste i prisvojio bojkot, te da su više puta pokušavali da “1 od 5 miliona“ distanciraju od promocije bojkota.

„Oterali ste narod sa protesta nepokazivanjem jedinstva. Sledeća subota je vaša i svaka sledeća do izbora. Neka se samo političari obraćaju, mi više nećemo“, poručila je Reković.

Dodala je da se kampanja bojkota izbora završila u kafićima i “manekenisanjem“, te da je pokretu “1 od 5 miliona“ preostalo je da se bori da, kako su rekli, “spase bojkot i vrati ga u parlament“, te da će, ako pređu cenzus, pokazati šta to znači.

Kako je ocenila, bojkot poslanika opozicije, koji nisu vratili mandate i plate, nije dao rezultata.

Na pitanje šta se promenilo u izbornim uslovima pa su odlučili da izađu na izbore, Reković je kazala da “nema nikakvih izbornih uslova“ i da pokret pokušava „da spasi zemlju uzimajući stvari u svoje ruke“.

Upitana da li je na odluku uticala najava smanjenja izbornog cenzusa, odgovorila je da to još nije prošlo kroz parlament i da je ta sada to “samo priča“.

Dodala je da će na izbore izaći samostalno.

Na pitanje računaju li na podršku građana, jer su na poslednjem protestu izviždani, rekla je da su među onima koji su to radili prepoznali članove pojedinih opozicionih stranaka.

Upitana da li su se oko izlaska na izbore konsultovali sa liderom SzS-a Draganom Đilasom, uzvratila je pitanjem – da li Đilas pita nju ili nekog iz pokreta kada donosi odluku o bojkotu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*