Policija traži ženu koja je širila lažne vesti o korona virusu na društvenim mrežama

Foto:Pixabay/Thomas Ulrich

Policija je obavestila nadležno tužilaštvo o audio snimku na kome, za sada nepoznata ženska osoba, širi lažne vesti na društvenim mrežama da su u Srbiji zabeleženi smrtni slučajevi izazvani korona virsom, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Foto:Pixabay/Thomas Ulrich

Kako se navodi, policijski službenici Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, po nalogu nadležnog tužilaštva, intenzivno rade na identifikovanju osobe koja je sačinila taj snimak, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo izazivanje panike i nereda.

Er Srbije ne uvodi restrikcije

Povodom širenja epidemije korona virusa, Er Srbija je saopštila da nastavlja da radi u skladu sa redom letenja i da do sada na letovima nacionalne aviokompanije nije zabeležen nijedan incident u vezi sa tim. Kako se navodi, kompanija je u stalnoj komunikaciji sa svim nadležnim domaćim i međunarodnim telima, pre svega sa Ministarstvom zdravlja Srbije, Institutom „Batut“, kao i Svetskom zdravstvenom organizacijom i Međunarodnom zajednicom za vazdušni prevoz (IATA).

Ističe se da se preduzimaju sve neophodne mere predostrožnosti i poštuju se sve procedure koje su predviđene u ovakvim slučajevima, tako da putnici nemaju razloga za brigu. Er Srbija će nastojati da izađe u susret svim putnicima koji putuju u područja koja su posebno pogođena epidemijom, ukoliko žele da pomere putovanje za neki drugi datum, navodi se u saopštenju.

IZVOR:DANAS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*