Policija uhapsila članove grupe Pravda za Davida

BN

– Udruženje građana „Put pravde“, zahtijeva od policije RS, da odmah pusti na slobodu aktiviste Dragana Karanovića i Sofiju Grmušu, predsjednicu skupštine našeg udruženja, i prestane sa nezakonitom torturom nad slobodnim građanima, saopšteno je iz Udruženja „Put pravde“.

BN

„Policija je u Laktašima jutros privela aktiviste grupe“Pravda za Davida“, Dragana Karanovića i Sofiju Grmušu. Sofija Grmuša je predsjednica Skupštine UG „Put pravde“. Privedeni su dok su čekali da se okonča suđenje aktivisti „Pravde za Davida“, Rajku Topiću, protiv koga se vodi prekršajni postupak“, stoji u saopštenju.

Dodaju da prije nego su je lišili slobode, policajci su Sofiju Grmušu pokušavali spriječiti da snima telefonom, što predstavlja nastavke policijskog gaženja osnovnih sloboda građana ove zemlje.

„Godinama, a naročito od monstruoznog ubistva Davida Dragičevića u Banjaluci, u martu 2018. godine, svjedoci smo uspostavljanja policijske diktature u Republici Srpskoj, tako danas ni ovo grubo kršenje ljudskih prava i sloboda nije iznanadilo“, ističu u saopštenju.

Iz ovog udruženja podsjećaju, činjenica je da ovo društvo sve dublje tone u policijsku diktaturu, kao i da je MUP RS kao institucija, čiji se pripadnici dovode vezu sa ubistvom ili prikrivanjem istine o ubistvu Davida Dragičevića, odavno izgubila sav kredibilitet.

„Pripadnici MUP-a RS, su tortutom nad roditeljima ubijenog mladića, ali i nad gađanima koji traže istinu o ovom zločinu, do sada u više navrata na najgrublji način pokazali da ne liče na organe javnog reda i mira već na huntu čiji je zadatak čuvanje interesa centara moći pod
čijim se patronatom nalaze“, kaže se u saopštenju.

„Ovakvi nemili događaji nas dodatno učvrščuju u uvjerenju da moramo istrajati u našoj borbi za istinu, pravdu i slobodno društvo čije su tekovine ovdje policijskom čizmom pogažene“, poručuju iz Udruženja građana „Put pravde“.

(BN)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*