Poseta načelnika Generalštaba Republici Kipar

MOD

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović boravi u poseti Republici Kipar na poziv komandanta Nacionalne garde Kipra general-pukovnika Ilijasa Leontarisa.

 

MOD


Tokom razgovora delegacija Vojske Srbije i Nacionalne garde Kipra razmatrane su mogućnosti za unapređenje vojno-vojne saradnje i razmenjena su mišljenja o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u regionu i svetu. Dogovoreno je da težište saradnje u narednom periodu bude na obuci i usavršavanju, obuci specijalnih i inžinjerijskih jedinica, kao i saradnji u oblasti atomsko-biološko-hemijske odbrane.

Naglašen je značaj angažovanja pripadnika Vojske Srbije u misiji Ujedinjenih nacija na Kipru (UNFICYP), u kojoj pripadnici Vojske Srbije učestvuju od 2010. godine.

Tokom boravka na Kipru, načelnik Generalštaba Vojske Srbije sastao se i sa ministrom odbrane te zemlje Savasom Angelidisom.

U nastavku posete general Mojsilović će obići 4. pešadijsku brigadu i bazu specijalnih snaga Nacionalne garde Kipra i položiti venac na vojnom groblju Makedonitisa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*