Poštovati mere Gradskog štaba zbog složene epidemiološke situacije

Фото: Dnevnik.rs

NOVI SAD: Zbog složene epidemiološke situacije izazvane virusom korona podsećamo Novosađane na mere koje je doneo Gradski štab za vanredne situacije.

Foto: Dnevnik.rs

Zabranjuje se organizovano okupljanje više od pet lica na javnim zatvorenim i otvorenim prostorima, uz obaveznu fizičku distancu od minimum 1,5 metar između okupljenih lica. Naređuje se upotreba zaštitnih maski na teritoriji Grada Novog Sada u svim zatvorenim prostorima i održavanje fizičke distance od minimum 1,5 metar.

U svim javnim zatvorenim objektima, kao i u svim privrednim subjektima koji obavljaju delatnost u trgovinskim i  ugostiteljskim objektima ograničava se broj lica koja mogu biti istovremeno prisutna, tako da na svaka četiri m2 može biti prisutno jedno lice.

U periodu od 23. novembra do 7. decembra ove godine, na teritoriji Grada Novog Sada zabranjuje se organizovanje svečanosti, sportskih i drugih manifestacija, sem održavanja sportskih takmičenja bez prisustva publike, uz puno poštovanje i sprovođenje svih propisanih mera zaštite stanovništva od zarazne bolesti kovid-19.

Obavezuju se privredni subjekti koji obavljaju delatnost u trgovinskim objektima da radno vreme organizuju u periodu od 5 do 21 čas. Privredni subjekti koji obavljaju delatnost u trgovinskim/tržnim centrima u kojima se obavlja prodaja robe i vrše usluge, na teritoriji Grada Novog Sada, radno vreme će organizovati u periodu od 5 do 18 časova. Privredni subjekti koji obavljaju ugostiteljsku delatnost, kao i pozorišta i bioskopi u obavezi su da radno vreme organizuju u periodu od 5 do 18 časova.

JGSP „Novi Sad“ će usluge javnog prevoza u gradskom, prigradskom i međumesnom prevozu, organizovati tako da popunjenost kapaciteta mesta za stajanje u vozilu ne bude veća od 50% u odnosu na dozvoljeni broj stajaćih mesta u vozilu, dok su putnici, uz obavezno korišćenje zaštitnih maski, u obavezi da dok čekaju da uđu u autobus, obezbede distancu od najmanje dva metra od ulaza/izlaza u vozilo. Takođe, obavezuje se JGSP „Novi Sad“ da utvrdi red vožnje koji će omogućiti pojačan broj polazaka u „saobraćajnim špicevima“, kao i redukovan broj polazaka van „saobraćajnih špiceva“.

Foto: Dnevnik.rs

Gradski štab poziva sve građane na solidarnost u mesecima pred nama koji pogoduju razbuktavanju epidemije. Na sednici Štaba je zaključeno da je neophodno striktno poštovanje svih mera i apelovano je na građane da pomognu jedni drugima pridržavanjem propisanih pravila ponašanja.

 

 

IZVOR:DNEVNIK

FOTO: J. Horvat i R. Hadžić

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*