Pošumljava se vetrozaštitni pojas na Titelskom bregu

TITEL: Akcija pošumljavanja Titela, u kojoj će do proleća biti posađeno po jedno drvo za svakog stanovnika, nastavljena je prošle nedelje sadnjom vetrozaštitnog pojasa uz put prema Mošorinu.

Posađeno je 500 sadnica evodije, a nastavlja se sa još 2.500 sadnica jasena, koprivića, bagrema i hrasta. Sadnji su prisustovali predsednik opštine Dragan Božić, članovi Opštinskog veća, predsednica lokalnog parlamenta, odbornici, članovi lokalnih sportskih klubova i predstavnici rečne ratne flotile Vojske Srbije, penzioneri i udruženja građana.

Do kraja proleća Titeljani će imati kvalitetnije ekološko okruženje, bogatije za 16.000 stabala drveća, rekao je predsednik opštine Dragan Božić i podsetio da je akcija započeta prošlog meseca sadnjom 101 drveta povodom toliko godina od oslobođenja u Prvom svetskom ratu. U međuvremenu je na više lokacija u Titelu posađeno još 600 sadnica. Tokom zime i na proleće novo drveće će biti sađeno u svim naseljima u opštini – Loku, Vilovu, Gardinovcima, Šajkašu, Titelu i Mošorinu.

Božić ističe da će sadnja drveća zbog velikog značaja za zaštitu životne sredine biti prioritet i u narednim godinama.

– Mi građani Titela znamo vrednost svakog zasejanog zrna, svakog ploda, snagu, korist i blagodat svakog drveta. Zato smo pokrenuli akciju u kojoj ćemo posaditi po jedno drvo za svakog stanovnika naše opštine. Danas smo počeli sa sadnjom vetrozaštitnog pojasa, jer verujemo da Titelski breg ima veliki potencijal da postane novo srpsko vinogorje. Titelski breg zaslužuje preobražaj i zato ćemo nastaviti dok ga ne premrežimo sistemima za navodnjavanje i ne zasadimo hektare vinove loze – izjavio je Dragan Božić, predsednik opštine Titel.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*