Saobraćajna policija dobila novo vozilo

Predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja grada Subotice, Predrag Radivojević, danas je načelniku Odeljenja saobraćajne policije Policijske uprave u Subotici, Vladanu Gajiću, predao na upotrebu novi automobil marke „škoda karok“, nabavljen sredstavima iz gradskog Fonda za unapređenje bezbednosti saobraćaja. Ukupna vrednost opremljenog vozila, namenjenog za potrebe Odeljenja saobraćajne policije, iznosi 2,68 miliona dinara. Primopredaji vozila prisustvovao je sekretar Sekretarijata za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj, Radoslav Vukelić.

Predrag Radivojević je, posle predaje ključeva automobila Vladanu Gajiću naglasio da grad Subotica ima dobru saradnju sa Policijskom upravom, da je Subotica jedan od najbezbednijih gradova u Srbiji, da je tehničko opremanje saobraćajne policije neophodno kako bi posao koji joj je poveren obavljala što bezbednije i efikasnije i da veruje da će lokalna samouprava nastaviti da u skladu sa propisima i ubuduće izdvaja sredstva za unapređenje rada Policijske uprave u Subotici.

Uz izražavanje zahvalnosti na opremi koja je ove godine predata na korišćenje Policijskoj upravi u Subotici, Gajić je, takođe, istakao da je saradnja sa lokalnom samoupravom dobra i da očekuje da će u narednom periodu biti još bolja.

Sredstva za tehničko opremanje jedinica saobraćajne policije obezbeđuju se u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima po osnovu naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje načinjene na teritoriji grada Subotice, na način da se 30 odsto ovih sredstava izdvaja za potrebe jedinice lokalne samourave. Od tog iznosa, jedna polovina troši se na popravljanje saobraćajne infrastrukture preko Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, a druga polovina za unapređenje bezbednosti saobraćaja, putem Fonda za unapređenje bezbednosti saobraćaja.

Grad Subotica je iz Fonda za unapređenje bezbednosti saobraćaja za tehničko opremanje jedinica saobraćajne policije u 2019. godini obezbedio 6,5 miliona dinara, što je 30 odsto od planiranih sredstava Fonda (19.566.000 dinara).

Ukupno realizovana sredstva Fonda za unapređenje bezbednosti saobraćaja za tehničko opremanje jedinica saobraćajne policije u periodu od 2011. do 2018. godine iznose nešto više od 26 miliona dinara. Od tih sredstava nabavljeno je, između ostalog, i 11 novih automobila ukupne vrednosti oko 13 miliona dinara.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*