Posvećena verzija Monopola najbolji suvenir za Novi Sad

Foto: Dnevnik.rs

Novi Sad je  postao bogatiji za svetski poznatu društvenu igru „Monopol – Novi Sad”, na kojoj su prikazana najpoznatija mesta kojima se ponosi naš grad.

Foto: Dnevnik.rs

Svečana promocija table „Monopol – Novi Sad” održana je na platou ispred Spensa otkrivanjem table velikog formata. Novosadski „Monopol” je proizvela poznata britanska kompanija „Winning Moves”, a na njegov sadržaj uticali su i građani Novog Sada. Oni su u toku poslednje godine predlagali lokacije, gradske ulice i znamenitosti koje bi trebalo da se nađu u specijalnom novosadskom „Monopolu”.

Nakon odabira stručnog i kreativnog tima, najtraženije lokacije smeštene su na tablu „Monopola” koji je dvojezičan, a koji se sada može kupiti u brojnim novosadskim radnjama. Direktor razvoja kompanije „Winning Moves” Lazar Vuković je kazao da je to prvi put da neki grad u Srbiji dobija svoju ediciju „Monopola”.

– Danas otkrivamo tablu kojom ćemo da pokažemo celom svetu kako Novi Sad izgleda, a to je zasigurno najbolji suvenir za Novi Sad – istakao je Vuković. – Imali smo dosta interesantnih i čudnih ideja i predloga, ali sve je bilo u dobrom i pozitivnom duhu. Ipak je Novi Sad destinacija na koju Srbija mora da bude ponosna, a i jeste. „Monopol” je najbolja društvena igra ikada napravljena jer u njoj ima dosta edukacije za mlade. To je igra koja traži pravu emociju i interakciju i nema telefona, a igra se najmanje tri-četiri sata. Verujem da je to nešto što će spojiti porodice i kolege.

Foto: Dnevnik.rs

Poznati slikar, Pančevac Vuk Vučković iz „Wolf Art studija” je oslikao Novi Sad još pre tri godine, a sliku koja je bila izložena u galeriji u Novom Sadu su primetili predstavnici kompanije „Monopol” te se ona sasvim slučajno našla na tabli te društvene igre.

– Novi Sad je našao mesto u mojoj seriji uzbudljivih gradova i neverovatno mi je drago što se našao i na igri koju sam tako često igrao kao dete – kazao je Vučković. – Osim slike koje se nalazi na tabli i kutiji „Monopola”, tu je i moja šansa – kartica gde piše „Kupili ste sliku Vuka Vučkovića na aukciji, pokupi 150 miliona iz banke”. Time je moj neki dečački san ostvaren, iako nikada nisam mogao ni pretpostaviti da će se moj rad naći na takvoj igri. Novi Sad je jedan od najlepših gradova koje sam posetio, a ovo naslikati je bilo pravo uživanje i zadovoljstvo.

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*