Potpisan ugovor u okviru programa „Exchange 5“

Menadžer projekta „Samo pravno zaokružena javna svojina je dobra javna svojina“ Zagorka Panić i direktor firme „Prostor“ d.o.o. iz Ade, Marta Varga Petrić, potpisali su danas u Gradskoj kući Ugovor o geodetskim uslugama i usluzi pripreme projektno-tehničke dokumentacije za proces legalizacije nelegalnih objekata na teritoriji grada Subotice i opštine Senta. Posao ugovoren sa konzorcijumom na čijem je čelu firma „Prostor“ vredan je 17,8 miliona dinara, a ukupan budžet projekta „Samo pravno zaokružena javna svojina je dobra javna svojina“ koji grad Subotica i opština Senta zajednički realizuju u okviru programa „Exchange 5“ iznosi oko 240.000 evra.

Zagorka Panić je, tim povodom, izjavila da su legalizacija 50 objekata, etažiranje 15 i brisanje 23 objekta u Subotici, kao i legalizacija 20 objekata, etažiranje 20 i brisanje osam objekata u Senti glavni ciljevi stavljeni pred projektni tim koji će rukovoditi procesom od snimanja objekta, izrade elaborata geodetskih radova, katastarsko topografskih planova i projekta geodetskog obeležavanja i elaborata sprovođenja, eventualnog brisanja objekta, izrade planova posebnih delova i izveštaja o zatečenom stanju objekta, do unošenja u evidenciju i poslovne knjige grada Subotice i opštine Senta i popunjavanja podataka o imovini u Centralnoj bazi podataka.

– Projekat ‘Samo pravno zaokružena javna svojina je dobra javna svojina’ je veoma značajan i za grad Suboticu i za opštinu Senta. Ako domaćinski upravljate svojom imovinom vi, kada je legalizujete, možete da ulažete u tu svojinu i da je održavate. U budžetu nećete imati gubitaka, moći ćete da je dajete u zakup, da je otuđite, ali pre toga morate da sredite imovinu. Rok za realizaciju ovog ugovora je tri meseca – istakla je Zagorka Panić.

Marta Varga Petrić je rekla da je reč o poslu koji obuhvata ozakonjenje 70 objekata uglavnom javne namene, etažiranje 35 objekata i brisanje 31 objekata i da za sve te objekte treba da prilože i geodetske elaborate.

– Sa ovom projektno-tehničkom dokumentacijom grad Subotica i opština Senta moći će da urede svoje objekte. To je, istovremeno, i primer građanima da sve što se izgradi treba da bude ozakonjeno, u skladu sa zakonom, kako bi u tu imovinu mogli da ulažu – kazala je Marta Varga Petrić.

Ukupan budžet projekta „Samo pravno zaokružena javna svojina je dobra javna svojina“ je 240.095 evra, dok je ukupan iznos bespovratnih sredstava 181.343,75 evra. Budžet grada Subotica je 163.600 evra, a opštine Senta 76.495 evra.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*