POTPISAN UGOVOR ZA INKLUZIJU ROMA KROZ NOVE ŠANSE ZA ZAPOŠLJAVANJE

Načelnica Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu Lidija Tomaš je u ime Grada Novog Sada potpisala Ugovor o realizaciji projekta   „Inkluzija Romkinja i Roma i povratnika kroz nove šanse za zapošljavanje u Novom Sadu“.  Taj projekat je podržala Nemačka organizacija za međunarodnju saradnju – GIZ koji se realizuje u okviru programa Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“.

Projekat će se realizovati u periodu od 1. decembra 2021. godine do 30. novembra 2022. godine, a ukupan budžet projekta će iznositi 99.808,45 €. Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu je nosilac projekta, a partner u realizaciji projekta je Centar za proizvodnju znanja i veština.

Opšti cilj projekta je  doprinos smanjenju siromaštva, podizanju zapošljivosti i inkluziji u društvene tokove Romkinja, Roma i povratnika u Novom Sadu, a poseban cilj je unapređenje mogućnosti za sticanje prihoda, zapošljavanje i samozapošljavanje Romkinja, Roma i povratnika u Novom Sadu usredsređene na inkluzivno tržište rada i otvaranje novih radnih mesta.

Ovaj projekat adresiraće sledeće prioritete kao što su povećanje informisanosti Roma o programima  unapređenja kompetencija za povećanje konkurentnosti na tržišu rada, podsticanje razvoja preduzetništva kod Roma i Romkinja i uvođenje postojećih preduzetničkih inicijativa u  formalne tokove, smanjenje diskriminacije prilikom zapošljavanja Roma, povećanje zaposlenosti Romkinja, podsticanje zapošljavanja Roma i Romkinja u institucijama na lokalnom i nacionalnom nivou, u saglasnosti sa potrebama organa lokalnih samouprava i u skladu sa fiskalnim ograničenjima.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*