Potpuna obustava rada u novosadskim poštama do petka

Foto: 021.rs

Poštari u Novom Sadu i širom Srbije i danas su nastavili sa štrajkom, a u obustavi rada pridružili su im se i ostali radnici preduzeća.

Foto: 021.rs

 

Kako za 021 kaže Tomislav Mandić, koji je glavni poverenik Samostalnog sindikata poštanskih radnika za Novi Sad, ovakva situacija sigurno će trajati bar do petka za kada im je zakazan razgovor sa predstavnicima Vlade.
Prestaju sa radom i šalteri po svim poštama. Sve velike pošte praktično ne rade ili radi po jedan šalter. Kuriri post ekspresa i poštari ne rade uopšte. Sada je praktično stalo sedamdeset odsto Srbije„, navodi Mandić.
Navodi da su predstavnici Vlade prvobitno zakazali sastanak za danas, ali da je potom pomeren za petak u 8:30h, do kada ne planiraju da nastave sa radom. Kako kaže, niko iz uprave se nije javio da učestvuje u pregovorima.
Praktično nikakvu komunikaciju sa njima nemamo, ali su zato po svim većim poštama tražili da se popišu radnici koji štrajkuju kao vid pritiska. Čak su i u neke pošte slali policiju da provere da li pošte rade„, objašnjava Mandić.
Novosadski poštari prestali su sa radom juče zato što je istekao rok za ispunjenje obećanja koja im je u martu dala radna grupa Vlade. Kako su naveli, nije ispunjeno ni 30 odsto njihovih zahteva. Oni su se tada pobunili jer poštari imaju platu između 32 i 36 hiljada dinara, dok direktori imaju i do 300 hiljada dinara. Više o tome u našoj priči OVDE.
Rad su obustavile i pošte u drugim gradovima Srbije.
IZVOR:021.RS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*