Pozlilo Bokiju 13, prebačen iz zatvora u bolnicu

Ilustracija/Foto: amoklv/depositphotos

Prvooptuženi u slučaju „Reket“, šoumen Bojan Jovanovski, zadržan je na lečenju u Gradskoj opštoj bolnici „8. septembar“ u Skoplju, objavili su danas makedonski mediji.

Ilustracija/Foto: amoklv/depositphotos

Jovanovski, poznat pod nadimkom Boki 13, sinoć je iz istražnog zatvora doveden na intenzivno odeljenje gradske bolnice zbog pogoršanog zdravstvnog stanja.

Direktor istražnog zatvora „Skoplje“ Esad Rahić je Telviziji Temla rekao da je zatvorski lekar Jovanovskom sinoć napisao uput za bolnicu odakle su obavešteni da će biti zadržan.

Prama infofrmacijama iz bolnice „8. septermbar“, Jovanovski je zadržan jer postoji potreba da se obave dodatna ispitivanja zbog tegoba na koje se žali. Navedeno je i da je Boki 13 smešten na intenzivnu negu zbog sigurnosti, a ne zbog zdravstvenog stanja.

Branilac Bokija 13, skopski advokat Saško Dukovski je pre desetak dana upozorio da je Jovanovski ozbiljno bolestan, da nema adekvatnu zdravstvenu negu i zatražio da bude hospitalizovan.

Prvooptuženi u aferi „Reket“ se u pritovru u istražnom zatvoru nalazi od 15. jula i do sada je 25 puta vodjen kod lekara, zbog problema koje ima kao posledicu operacije smanjivanja želudca.

Jovanovski je jedini od troje optuženih u „Reketu“ koji se još nalazi u istražnom zatvoru, pošto su drugooptužena Katica Janeva i trećeoptuženi Zoran Milevski pušteni u kućni pritvor.

Početak sudjenja za aferu „Reket“ zakazan je za 3. decembar.

IZVOR:B92

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*