Predrag Jović imenovan za zamjenika Gradonačelnika

Odbornici Skupštine Grada Bijeljina usvojili su na 35. redovnoj sjednici odluku o zaduženju u iznosu od oko 7.000.000 KM koje će biti iskorišćeno za kapitalne projekte tokom 2020. godine, a na mjesto zamjenika Gradonačelnika, većinom glasova, imenovan je Predrag Jović, koji je u prethodnom periodu obavljao funkciju zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić naveo je da su usvojene važne odluke koje će omogućiti sprovođenje Strategije razvoja Grada Bijeljina i u narednoj godini.

– U 2019. godini Grad je završio sa otplatom 31 miliona KM kredita, tako da smo imali prostor za nova zaduženja. I pored toga što smo se prethodnih godina ponovo zadužili za oko 20 miliona, nismo ugrozili funkcionisanje Grada jer sada procenat zaduženja iznosi samo 14 odsto, a dozvoljeno je 18 odsto. To jeste značajna suma, ali sav taj novac biće opravdano iskorišćen za kapitalne projekte – istakao je Mićić.

Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Slaviša Marković naglasio je da je na današnjoj sjednici usvojeno 20 tačaka i da su najveće polemike vođene u vezi sa kreditnim zaduženjem.

– Ovo je bila 11. sjednica Skupštine Grada i posljednja u ovoj godini. Drago mi je da je rad Skupštine uvijek bio korektan i produktivan. Kada je riječ o ostalim tačkama današnjeg dnevnog reda, izdvojio bih imenovanje novih članova Upravnog odbora JIP „SiM“, odnosno razrješenje starih članova na njihov zahtjev – dodao je Marković.

Predrag Jović, koga je za imenovanje na poziciju zamjenika Gradonačelnika, prema proceduri, predložio Mićo Mićić, izjavio je da mu je cilj da bude dostupan svim građanima i da sasluša svakoga, bez obzira na nacionalnost ili političko opredjeljenje.

– Uvijek sam bio posvećen Bijeljini, u ovom gradu sam rođen, i trudim se da radim za dobrobit svakog građanina. Poznato je koliko sam novca usmjerio u Bijeljinu kroz infrastrukturne projekte dok sam bio zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, a obavezao sam se da ću i funkciju zamjenika obavljati sa punom odgovornošću. Mediji mogu da očekuju kvalitetnu saradnju, a građani potpunu otvorenost za sve njihove probleme i nedoumice – zaključio je Jović.

Na današnjoj sjednici Skupštine Grada, potpredsjednik Saveza opština i gradova Republike Srpske Mićo Mićić uručio je odborniku Srpske demokratske stranke Dragomiru Ljubojeviću plaketu za izuzetan doprinos razvoju lokalne samouprave u Republici Srpskoj.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*