Predsednik FS Bolivije uhapšen na poluvremenu utakmice reprezentacije

(Foto EPA)

Bolivijski istražitelji uhapsili su privremenog predsednika tamošnjeg Fudbalskog saveza tokom kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo protiv Ekvadora. Markos Rodriges, optužen za korupciju, priveden je tokom utakmice na stadionu Ernando Siles u La Pazu, gde je Bolivija izgubila od Ekvadora sa 3:2.

Lokalni mediji objavili su snimak na kojem se vidi kako Rodriges napušta stadion u pratnji policije. Ronaldo Aramajo, koji je u izvršnom odboru Fudbalskog saveza Bolivije, potvrdio je hapšenje u izjavi lokalnim medijima i dodao da je sastanak za izbor novog predsednika koji je bio zakazan za danas sada neizvestan.

Markos Rodriges bio je privremeni predsednik Saveza otkako je Sezar Salinas u julu preminuo od posledica virusa. Lokalni mediji su preneli da je policija pokušala da uhapsi Rodrigesa u hotelu u kojem bi trebalo da se održe izbori, ali je on već bio otišao na stadion.

Bolivijski fudbal je u krizi, a rukovodioci klubova se bore oko vlasti u Savezu. Državno prvenstvo je prekinuto od marta zbog pandemije i još nije nastavljano baš zbog tih sporova. Inače, reprezentacija Bolivije je upisala i treći poraz u kvalifikacijama i poslednja je na tabeli, dok je Ekvador treći sa šest osvojenih bodova.

 

IZVOR:POLITIKA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*