Predsednik: Nema dekriminalizacije marihuane; institucije da rade svoj posao

NOVI SAD –

Nećemo da dekriminalizujemo marihuanu, a narkodilere ćemo goniti više nego ikada, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanje o glasinama koje su se pojavile o navodnom skidanju marihuane sa liste narkotika.

„Nemaju više šta da slažu ni o meni ni o mojoj poriodici. Više ne znaju šta će da kažu, pa izmišljaju da ćemo da dekriminalizujemo marihuanu i da će svi biti oslobođeni za Jovanjicu“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše navode u medijima da vlast dekriminalizacijom posedovanja i uzgajanja marihuane želi da spasi Jovanjicu.

pravda, pravosudje,

Pixabay

Vučić je istakao da je reč o novim lažma i da su se sada setili ovoga, jer nemaju šta više da kažu ili urade o slučaju Jovanjica.

On je naveo i da je sve pitao o tome šta je problem sa Jovanjicom, ali da niko ni ovde ni u Briselu nema na to odgovor.

„Slagali su opet na isti način. Oni ne razumeju da se promene nekih članova odnose na medicinske izuzetke, jer je sve povezano sa njihovom podsvešću i onim što su oni radili“, ukazao je Vučić.

Konstatovao je i da ništa nisu uradili i da od 1995. godine nema nijedne nove fabrike ni bolnice.

„Šta je urađeno? Ništa. Uzimali pare, trpali u džepove. Tako bi oni radili i sa drogom, ali to neće da se desi. Gonićemo sve za marihuanu i neće biti dekriminalizacije“, poručio je Vučić.

O Tepićevoj i Palmi: Ozbiljno je, putite institucije da rade

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je „slučaj Palma“ veoma ozbiljan i da treba pustiti institucije da rade svoj posao, ali da Marinika Tepić, ako ima neke informacije treba i da ih saopšti nadležnim organima.

Na pitanje novinara u vezi sa izjavom Marinike Tepić da je gotovo svaka žena u javnom sektoru u Jagodini dobila „telefon za druženje“, a da mediji prenose da u policiji navodno nije imala nijedan dokaz, Vučić je rekao da ga je sramota da na to pitanje i odgovara.

„Zamislite, pričate u javnosti da imate dokaze, a onda odete u tužilaštvo, izađete i kažete – ‘e, sad baš nećemo tužilaštvu da kažemo, pošto ćemo da čekamo da mi dođemo na vlast’… Da ne verujete šta ste čuli“, rekao je Vučić.

On je ponovio da je slučaj optužbi na račun Dragana Markovića suviše ozbiljna stvar.

„Niko neće da štiti Markovića ako je bilo šta počinio, niko neće nikoga da štiti, kao što ona štiti vlasnika firme za koju radi, a koga su supruga, tast i tašta prijavili za prebijanje i siledžijstvo“, rekao je Vučić.

On je dodao da su mu sve takve priče toliko odvratne i da treba pustiti institucije da rade svoj posao.

„Ako nemate šta da kažete institucijama – ćutite, a ovako, pustite institucije, tužilaštvo, sudove da rade svoj posao“, rekao je Vučić.

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*