Predsednik Skupštine grada posetio trojke porodice Mačković

Predsednik Skupštine grada Subotice Tivadar Bunford posetio je danas, u Tavankutu, trojke – Mihajla, Katarinu i Aleksandra, rođene 1. oktobra ove godine u Novom Sadu, i njihove roditelje Melisu i Velibora Mačkovića. Bunford je u ime Skupštine grada i u svoje ime čestitao roditeljima na prinovama, svima poželeo dobro zdravlje, puno radosti i ostvarenih želja i presrećnoj majci, uz buket cveća, uručio i poklon u vidu 62 paketa pelena dovoljnih za narednih šest meseci.

Bunford je u srdačnom razgovoru sa roditeljima istakao da mu je izuzetna čast što je danas u poseti njihovoj porodici koja je od pre nepuna tri meseca postala bogatija za tri člana i u kojoj je, kako je rekao, osim velike radosti očigledna i izuzetna posvećenost i požrtvovanost.

-Znamo da roditelji trojki imaju težak zadatak, ali smo svi tu da pomognemo koliko možemo. Država, pokrajina i grad Subotica posvećeni su unapređenju mera populacione politike, a sve sa ciljem da se roditelji podstaknu za proširenje porodice – naglasio je Tivadar Bunford.

Uz konstataciju da im je poklon u vidu pelena, pored dohrane, u ovom trenutku najpotrebniji, Melisa Mačković se zahvalila na pomoći.

-Nama je već sada dnevno potrebno oko 30 pelena i kutija dohrane koja košta 1.200 dinara. Zaista smo zahvalni subotičkoj lokalnoj samoupravi na lepom gestu, jer nama ova pomoć u pelenama mnogo znači – rekla je Melisa Mačković.

Bebe su, dodala je, rođene u Klinici za ginekologiju i akušerstvo (Betanija) u Novom Sadu, lepo napreduju, rastu i nisu zahtevne.

-Ispunila nam se želja. Posle tri godine pokušaja ostvarili smo se kao roditelji uz pomoć vantelesne oplodnje, finansirane iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Imam veliko poverenje u lekare i pažljivo sam sledila njihova uputstva. Kada smo čuli da će biti trojke, bili smo presrećni. I suprug i ja smo prilično posvećeni bebama, pa nam obaveze ne padaju teško. Ljubav prema njima nadmašuje svaki umor – istakla je Melisa Mačković.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*