Prekrečen mural s Mladićevim likom u Njegoševoj ulici

(Foto Beta)

Mural sa likom generala Ratka Mladića, osuđenog za ratni zločin, na stambenoj zgradi u Njegoševoj ulici u beogradskoj opštini Vrčar prekrečen je, saopštila je ta opština.

U saopštenju se navodi da je Odeljenje za inspekcijske poslove Vračara donelo 20. septembra 2021. godine rešenje kojim je stambenim zajednicama u ulici Njegoševa 38 i 38 b naloženo uklanjanje murala sa prednjeg dela zajedničke fasade, na osnovu njihovog zahteva.

„S obzirom da do današnjeg dana nije postupljeno po navedenom Rešenju, a imajući u vidu da su u međuvremenu u istom predmetu podnete prijave novinara Antonele Rihe, Naima Lea Beširija iz Instituta za evropske poslove, Tamare Tripić iz Mreže za demokratski dijalog, kao i da su stanari stambene zgrade na kojoj se nalazi grafit tražili pomoć u njegovom uklanjanju, nadležni organi preduzeli su mere u cilju izvršenja predmetnog Rešenja“, piše u saopštenju, prenosi Beta.

Međunarodni sud u Hagu osudio je bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske (VRS) Ratka Mladića na doživotni zatvor zbog genocida i zločina protiv čovečnosti nad Muslimanima i Hrvatima tokom rata u BiH (1992-1995).

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*