Preminuo novinar i bivši urednik Dnevnika Dragan Milivojević

Nekadašnji glavni urednik novosadskog Dnevnika i dugogodišnji član UNS-a Dragan Milivojević preminuo je danas u Beogradu u 65. godini.

Mediji prenose da je preminuo od posledica bolesti koju izaziva korona virus. Milivojević je bio i član partije, tačnije član predsedništva i internacionalni sekretar POKS.
Završio je Fakultet političkih nauka u Beogradu. Bio je glavni i odgovorni urednik lista Dnevnik od 2014. do 2016. godine i dugogodišnji šef dopisništva ovog lista iz Beograda.
Novinarstvom je počeo da se bavi 1982. godine u studentskom radiju „Indeks“ i na Drugom programu Radio Beograda. Radio je u Informativnom programu tadašnje Televizije Novi Sad, a zatim odlazi u zagrebački „Vjesnik“ na mesto komentatora spoljne politike, urednika vesti i prve strane ovih novina.
Sarađivao je sa listovima „Rad“, „Večernje novosti“, TV „Novosti“, „Sport“, „Politikin svet“, „Intervju“…
Posle novinarskog angažmana, Dragan Milivojević je bio pomoćnik generalnog direktora „Nova communications“, a u njegovoj biografiji ostaće zabeleženo da je jedan od autora knjige „Dosije Vojvodina“ i jedan od osnivača Naprednog kluba. Član UNS-a bio je od 1992. godine.
Mesto i vreme sahrane biće naknadno saopšteni.
Autor: 021

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*