Priboj: U domu za starije inficirano 30 stanara i petoro zaposlenih

U Domu za smeštaj odraslih i starijih „Terza Eta“ u Priboju, kako piše  Danas  u užičkom Zavodu za javno zdravlje, korona virusom je inficirano 30 stićenika i petoro zaposlenih radnika.

Priboj: U domu za starije inficirano 30 stanara i petoro zaposlenih 1

Od 44 testirana korisnika, koliko ih je bilo smešteno u tom privatnom domu, 30 je pozitivno, 13 negativno na korona virus, a jedno testiranje je ponovljeno. Osim njih, rečeno je Danasu u užičkom Zavodu, čiji stručnjaci ispituju stanje u pribojskom domu, od 17 zaposlenih petoro je inficirano.

Danijela Vasiljević, portparolka Zdravstvenog centra Užice, rekla je za Danas da dvadeset tri štićenika pribojskog doma, koja su na lečenju u užičkoj bolnici, „nisu životno ugrožena“.

Radi se o pacijentima koju su stariji od 80 godina. Neki imaju lakši oblik upale plućaali njihovo stanje je stabilni niko od njih nije na intenzivnoj nezi, niti na respiratorima“, kazala je portparolka i dodala da je većina njih u kovid bolnici u bivšoj užičkoj kasarni, a manji broj u užičkoj Opštoj bolnici.

Osim pacijenta koji se leče u Užicu, još nekoliko štićenika tog doma su na lečenju u Opštoj bolnici u Priboju.

Kako je Danas pisao, infekcija je počela prošlog četvrtka, ali direktorka doma i nadležni još uvek nisu saopštili na koji način je korona virus ušao u tu ustanovu, koja je bila u dugo u karantinu i nije bilo novih prijema korisnika, a posete su dozvoljene tek od ponedeljka.

Od početka epidemije, u Priboju je potvrđen 251 slučaj infekcije, a preminulo je 15 građana, što je najviše smrtnih ishoda u Zlatiborskom okrugu u kome je do sada umrlo 64 ljudi.

Užički Zavod za javno zdravlje je saopštio da je u tom okrugu potvrđeno sedam novih slučajeva infekcije, od kojih su pet u Priboju i dva u Požegi.

IZVOR:DANAS

FOTO: N.K.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*