Prijava mladih za stipendiju do 28. novembra

U okviru Fonda za lični razvoj, osnovanog kako bi se osnažili mladi, Omladinski savez udruženja „Novi Sad – omladinska prestonica Evrope – OPENS“ pozvao je dvoje pojedinaca – jednu osobu iz kategorije mladih devojaka i žena i jednu osobu iz kategorije umetnosti, da se prijave na konkurs za stipendiranje.
2
Foto: Promo

Popunjen prijavni formular potrebno je poslati putem mejla na program­opens.rs pod nazivom Konkurs Fonda za lični razvoj 2021/2022, do 28. novembra u 17 časova.

Novac se dodeljuje po principu 10 mesečnih stipendija od po 10.000 dinara, prva za tekući mesec, a poslednja za avgust naredne godine. Pod aktivnostima ličnog razvoja podrazumevaju se aktivnosti: pisanje i saopštavanje ideja, rukovodstvo i upravljanje, nastava i mentorstvo, istraživanje i priprema karijere, analiza podataka i razvoj digitalnih veština. Pored ličnog razvoja, uslov za dobijanje stipendije je i doprinos zajednici u Novom Sadu tokom stipendiranja, a u roku od 60 dana od kraja ličnog usavršavanja i isplate poslednje mesečne stipendije, potrebno je popuniti konačni izveštaj.

Stipendisti moraju biti mlade osobe od 15 do 29 godina, odnosno da ne napune 30 godina do avgusta naredne godine, da imaju prebivalište u Novom Sadu, kao i da su u procesu formalnog ili neformalnog obrazovanja, uz priloženo motivaciono pismo.

Dodatni bodovi dodeljuju se mladima ukoliko dolaze iz oblasti društvenih i humanističkih nauka, ukoliko su bili volonterski angažovani ili pripadaju nekoj od marginalizovanih grupa. Najveći broj bodova koji će stručni žiri dodeliti je na osnovu prijavnog formulara, u kom je potrebno prikazati na koji način će doprineti zajednici tokom ili nakon završenog usavršavanja koje će biti predmet stipendiranja.

Kako iz “Opensa” navode, novac koji je stipendistima na raspolaganju izdvojen je kroz deo zarade prikupljene prilikom izvođenja predstave ”Ko je ubio Dženis Džoplin?” tokom prošle i ove godine, kao i kroz donaciju korporativnog partnera koju je obezbedila kompanija ”Fiscal Solutions”.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*