Prijava protiv premijera pokrajine Saksonije zbog maske

RTV, ilustracija
BERLIN –

Policiji u Drezdenu podneta je krivična prijava protiv premijera nemačke pokrajine Saksonije Mihaela Krečmera zbog kršenja pravila u uslovima epidemije korona virusa, zato što nije nosio masku tokom jednog okupljanja ljudi.

Političar vladajuće Hrišćansko-demokratske unije (CDU) je u subotu posle podne u Drezdenu prisustvovao demonstracijama protiv mera koje su uvedene i tom prilikom nije nosio zaštitnu masku.

RTV, ilustracija

Prema televiziji „mdr“, Krečmer je kazao da nije nosio masku jer je razgovarao sa ljudima koji odbijaju maske.

Istovremeno, kako je rekao, pokušao je da održi potrebno odstojanje, ali video snimak pokazuje da u tome nije uspeo.

Krečmer je u subotu nenajavljeno, zajedno sa više saradnika, biciklom prošao kroz park u kojem su demonstrirali građani da bi sa njima razgovarao.

Tom prilikom oni su ga opkolili i vređali, te su ga učesnici neprijavljenih protesta u više navrata pozvali da odmah ukine sve restrikcije.

Pojedini učesnici negirali su postojanje virusa i optužili su političare da „korona laži“ šire strah.

Krečmer je sa njima ostao sat i po i poručio im da se raduje što, zahvaljujući merama, u Saksoniji nije bilo kolona kamiona sa (mrtvačkim) sanducima kao što je bilo u italijanskom Bergamu.

Rekao je da su neke odluke bile teške, jer se nije znalo kako se zaraza širi. „Sada smo pametniji i zbog toga je sada mnogo više moguće“, objasnio je Krečmer.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*