Prinčevi Vilijam i Hari se od dede oprostili posebnim porukama

Vojvoda od Kemridža i vojvoda od Saseksa odali su počast svom dedi, vojvodi od Edinburga u odvojenim porukama. Princ Vilijam opisao ga je kao „izvanrednog čoveka“, dok je princ Hari rekao da je njegov deda bio „čovek od službe, časti i velikog humora“.

Princ Hari rekao je da je njegov deda bio autentična ličnost, osoba koja je svojim šarmom mogla da zadrži pažnju bilo koje osobe i neko za koga nikada niste znali šta bi sledeće mogao da kaže.

Prinčevi Vilijam i Hari

Prinčevi Vilijam i Hari

„Ostaće upamćen kao odlikovani vojnik, princ i vojvoda. Ali za mene je bio moj deda: gospodar roštilja, legenda zafrkancije i drzak do kraj“, naglasio je Hari.

U svojoj izjavi princ Vilijam je rekao da je čitav vek njegovog dede definisan služenjem – svojoj zemlji i Komonveltu, svojoj ženi i kraljici i našoj porodici.

„Osećam se srećno što nisam imao samo njegov primer koji me vodi, već i njegovo postojano prisustvo u mom odrastanju – i kroz dobra vremena i kroz najteže dane. Uvek ću biti zahvalan što je moja supruga imala toliko godina da upozna mog dedu i na dobroti koju joj je pokazao. Nikada neću uzimati zdravo za gotovo posebne uspomene koje će moja deca imati na svog pradedu koji je dolazio po njih u kočiji i uverio se u njegov zarazni osećaj za avanturu, kao i njegov nestašni smisao za humor!“, navodi se u izjavi princa Vilijama.

Dodao je da će on i njegova supruga Ketrin „nastaviti da rade ono što je želeo i podržavaće kraljicu u godinama koje dolaze“

Princ Hari doputovao je noćas letom iz Los Anđelesa dok je njegova trudna žena ostala u Kaliforniji po savetu lekara.

Sahrana njihovog dede vojvode od Edenburga biće prva prilika da se prinčevi Vilijam i Hari sretnu nakon kontroverznog intervjua koji je Hari i njegova žena megan dali čuvenoj američkoj voditeljki Opri Vinfri prošlog meseca u kome su bili kritični prema nekim članovima kraljevske porodice.

Ceremonija sahrane princa Filipa, koja će se prenositi na televiziji, biće održanau subotu u kapeli Svetog Đorđa, u krugu zamka Vindzor.

 

 

IZVOR:RTS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*