Produžen rok za registraciju oružja

Foto: Depositphotos/JanPietruszka

Beograd — Rok za prepregistraciju oružja koji ističe sutra, podužen je za dve godine, odlučila je danas Skupština Srbije.

Foto: Depositphotos/JanPietruszka

Rok za preregistraciju oružja se sa 5.marta 2020.godine pomera za dve godine, a jedan od predlagača zakona Marijan Rističević rekao je u raspravi da bi MUP i RTS trebalo na svaka tri meseca da podsećaju građane na rok koji „nije beskonačan“.

Prema Rističevićevim rečima, oko pola miliona građana nije pokrenulo postupak za zamenu oružanog lista, ocenjujući da je jedan od razloga bila i komplikovana

„Zahvaljujem kolegama koji će omogućiti vlasnicima oružja da dobiju dodatni rok od dve godine, na one četiri godine koje su propustili, da zamene oružane listove“, rekao je Rističević danas u raspravi.

Poslanici su danas usvojili i Zakon o potvrđivanju protokola o izmenama i dopunama Konvencije o zaštiti lica u odnosu na automatsku obradu ličnih podataka, kao i Zakon o potvrđivanju Aneksa 1 Sporazuma o ekonomskoj i tehnološkoj saradnji izmejdu Vlade Srbije i Vlade Azerbejdžan.

Takođe, usvojena je izmena Odluke o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova RIK-a koju je podnela poslanička grupa Stranke moderne Srbije.

Članstva u RIK-u razrešen je diplomirani pravnik Dušan Dragoljić, a imenovan je takođe diplomirani pravnik Nikola Vadlja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*