Projekat metroa neće koštati manje od 4,4 milijarde evra

(Foto Piksabej)

Cena metroa u Beogradu neće biti niža od 4,4 milijarde evra, kaže predsednik Aleksandar Vučić, uz opasku da konačna cena još nije definisana, jer projekat nije završen.

„Siguran sam da cena projekta neće biti niža od 4,4 milijade”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare nakon potpisivanja Sporazuma vlada Srbije i Francuske o saradnji u oblasti sprovođenja prioritetnih projekata u našoj zemlji, upitan koliko će okvirno koštati projekat metroa.

On je naveo da je to ogroman novac i ogromno ulaganje, ali da će drastično uticati na povećanje BDP u narednim godinama, posebno u 2022. i 2023. godini, u kojoj Srbija želi da, kako je rekao, nastavi sa uspesima u poređenju sa svima drugima.

Vučić kaže da se vodi konzervativna ekonomska politika i da Srbija neće dozvoliti da javni dug pređe 60 odsto BDP bez ozbira na sva ulaganja i mere.

„Hoćemo da sačuvamo sigurnost zemlje i naših potomaka. Naša politika je da razmišljamo o deci i ne ostavimo prevelike dugove”, kazao je Vučić.

On je naveo da očekuje da se završi posao u vezi sa prodajom Komercijalne banke i dodao da će biti vraćen deo dugova, prenosi Tanjug.

Kazao je i da će se ulagati, navodeći kao primer da je Francuska u ovoj godini uložila 500 milijardi evra više od planiranog, a da je Srbija uložila šest milijardi, što govori o razlici dve ekonomije, ali i o tome da je Srbija, proporcionalno svojoj ekonomskoj snazi, ulagala mnogo.

 

IZVOR:TANJUG

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*