Promet drastično opao: Zabrana pušenja u lokalima u crno zavila ugostitelje

Foto: Depositphotos/dejanj02

Podgorica — Promet u restoranima u Crnoj Gori opao je oko 20 odsto od kada je na snagu stupio zakon kojim se zabranjuje pušenje u ugostiteljskim lokalima.

Foto: Depositphotos/dejanj02

U kafićima je taj procenat znatno viši, izjavio je sekretar Udruženja ugostitelja Budve Nikola Buzdovan.

On je za podgoričku „Pobjedu“ kazao i da je tom udruženju najavljeno da će od 1. januara 2020. godine korišćenje duvanskih proizvoda biti dozvoljeno u lokalima u kojima se ne konzumira hrana, međutim iz Ministarstva zdravlja negiraju takve najave, uz poruku da se zakon neće menjati, odnosno da se neće izaći u susret takvim inicijativama, prenosi RTCG.

„Što se tiče budvanskih restoratera, beležimo pad prometa od nekih 20 odsto, dok je u kafićima to znatno više. Ostaje nam da poštujemo taj zakon koji je evropski, a mi idemo ka Evropi. Ono što je nama najavljeno, doduše usmeno, jeste da će u kafićima koji nemaju hranu od januara biti dozvoljena upotreba duvanskih proizvoda“, rekao je Buzdovan.

Prema njegovim rečima, pad prometa zabeležen je i u drugim crnogorskim gradovima.

Iz Uprave za inspekcijske poslove poručuju da Turistička inspekcija kontroliše primenu ovog zakona i da je od polovine avgusta do 19. novembra bilo ukupno 2.263 kontrole. Ističu da dobijaju i prijave građana, što inspektorima pomaže.

IZVOR:B92

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*