Promocija serijala „Iskušenije“ u produkciji OREOL tima iz Novog Sada

Gvozdene, ovaj naš razgovor je povodom dobrih vesti koje nam dolaze iz OREOL TIMA, zar ne?

Upravo tako! Dugo smo čekali, bili nestrpljivi, ali mogu sa radošću da saopštim da je prva epizoda mini-serijala „Iskušenije“ konačno gotova i spremna za prikazivanje.

Znači da uskoro očekujemo premijeru?

I to vrlo uskoro. Premijera u Novom Sadu je zakazana za 08.12.2021. i održaće se u sali amfiteatra na „Spensu“. Tačnije, biće održane dve projekcije jedna za drugom. Prva u 18č, a druga u 19č. Ulaz slobodan. Pregovaramo sa još nekoliko gradova oko projekcije.

Kakva su Vaša očekivanja i kakvoj se reakciji publike nadate?

Ovo je projekat koji se dve godine pripremao zbog svoje izuzetne složenosti. Treba da prikažete nešto što se dešava u drugom veku, u nekoj drugoj dimenziji i to bez budžeta, barem što se tiče prve epizode. Ovo će biti samo uvod u priču.

Sve u svemu, mislim da smo napredovali u svakom segmentu. Puno truda i energije je uloženo i nadam se da ćemo svi koji smo učestvovali u nastajanju „Iskušenija“ na kraju biti ponosni.

Publika je najmerodavnija za konačni utisak, tako da jedva čekamo i njihovu reakciju. Spremni smo i na pozitivne i na negativne kritike, jer je to sasvim normalno.

Tokom jeseni ste snimali drugu epizodu. Recite nam malo više o tome.

Pre mesec dana smo završili sa snimanjem druge epizode. To je bio još veći poduhvat, više glumaca, statista, zahtevnijih scena, ali uspeli smo. Mislim da će biti dosta dinamičnija od prve epizode. Ovaj put smo se oslonili i na one iskusnije što se tiče glume.

Na svu sreću, dobili smo podršku ljudi koji uviđaju naše napore da nešto lepo stvorimo, pa smo uspeli nekako da formiramo skroman budžet kako bi se troškovi ovog tipa mogli pokriti.

Pošto je očigledno specifičan žanr, sa kojim filmom, ili serijom bi mogli da uporedite vaš mini-serijal?

Trudimo se da budemo jedinstveni, ali možda bi najpribližnije poređenje bilo sa „Gospodar prstenova“, ali opet, ograđujem se, pošto „Iskušenije“ ima svoju ne ispričanu priču.

Šta su dalji planovi za serijal?

Snimanje treće epizode je u planu za sledeću jesen, međutim sve držim sa rezervom, jer se priča širi i sve ide u kompleksnije, što zahteva finansijsku podršku. Ipak, nekako ostajem optimista da će biti podrške da snimimo treću i četvrtu epizodu i time stavimo tačku na prvu fazu priče. Verovatno ćemo na kraju sve četiri epizode spojiti zajednu u jedan dugometražni film.

Želite nešto za kraj da poručite čitaocima?

Vidimo se na premijeri!

Promocija će biti održana 08.12.2021. na SPENS-u u dva termina:u 18 h i 19 h. Ulaz je slobodan. 

 

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*