Promovisani polaznici Centra za osnovnu policijsku obuku MUP-a Srbije (VIDEO)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa izaslanikom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, ministrom unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandrom Vulinom i predsednikom Vlade AP Vojvodine Igorom Mirovićem prisustvovao svečanosti povodom promocije i prijema u radni odnos polaznika 26, 27, 28. i 29. klase za osnovnu policijsku obuku u policajce pripravnike.
d
Foto: Grad Novi Sad

Najboljima su tom prilikom uručene nagrade, a polaznici su u velikoj hali SPENS-a prisutnima demonstrirali veštine i sposobnosti koje su stekli u Centru za osnovnu policijsku obuku.

– Odabrali ste odgovoran, zahtevan i težak poziv, ali iznad svega častan. Vaš posao biće da vodite računa o svima nama, da čuvate Srbiju i njene građane na svakom delu njene teritorije. Gledajući u vas, polaznike četiri nove klase policajaca Srbije, gledam u našu sigurniju i bezbedniju budućnost. Verujemo da ćete o nama brinuti na najbolji mogući način i da ćete se beskompromisno boriti protiv kriminalaca, da ćete delovati preventivno, pomoći svima kojima je potrebno i čuvati teritorijalni integritet i suverenitet naše otadžbine. Ovu godinu ispraćamo, možda na najlepši način, sa budućnošću i novom snagom Srbije, sa novim policajcima Srbije. Neka živi Srbija, naša otadžbina, suverena, slobodna i nikada pokorena – rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Izaslanik predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin čestitao je uspešan završetak školovanja mladim policajcima i poručio im da moraju biti hrabri i sigurni.

– Daćemo vam opremu, oružje i silu zakona, ali za poštovanje ćete morati sami da se izborite. Nikoga značka nije učinila velikim, ali veliki ljudi jesu značku učinili vrednom i sjajnom. Daćemo vam sve, ali obraz morate sami da sačuvate. Čuvajte se, čuvajte druge i ovu zemlju, budite uzori vredni divljenja – rekao je Aleksandar Vulin.

Predsednik Vlade AP Vojvodine Igor Mirović je u ime Pokrajinske vlade čestitao svim nagrađenim policajcima i svima koji su uspešno završili obuku.

Foto: Grad Novi Sad

– Čestitam vam stupanje na odgovorne dužnosti koje vas očekuju i želim da vršeći te dužnosti nikada ne ustuknute pred onima koji krše zakon i koji ugrožavaju bezbednost naših građana i zemlje. Čuvajte dostojanstvo uniforme i ugled profesije kojom ćete se baviti, i čuvajte našu Srbiju – poručio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

U ime nagrađenih polaznika i polaznica Centra za osnovnu policijsku obuku, obratio se Nikola Stojanac i rekao da je čast služiti zemlji i narodu. On je zahvalio trenerima i starešinama na tome što su ih vaspitavali i učili znanjima i veštinama koje svaki policijski službenik treba da poseduje.

– Obuku u Sremskoj Kamenici pamtićemo po tome što smo uspeli da se izborimo sa svim izazovima, a prvenstveno zahvaljujući poučnim i dobronamernim porukama naših starešina, od kojih je možda najznačajnija, da se uvek držimo zajedno kao porodica i poštujemo jedni  druge – rekao je Nikola Stojanac koji je obuku završio sa najvišim prosekom.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*