Protest „1 od 5 miliona“ 30. novembra u Beogradu, na godišnjicu prvog skupa

Foto: FoNet/Aleksandar Barda

U subotu će u Beogradu biti održan 52. protest „Jedan od pet miliona“ kojim će biti obeležena godišnjica prvog skupa u Kruševcu pod nazivom „Stop krvavim košuljama“.

Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Organizatori iz udruženja Jedan od pet miliona pozvali su građane da se pridruže subotnjoj šetnji u Beogradu navodeći da je „krajnje vreme da pokažemo snagu i da odbranimo prvu oslobođenu instituciju, instituciju koja je vratila nadu i veru građanima dokazavši da su promene moguće“.

„Prošlo je godinu dana od jedne razbijene glave, godinu dana od prve pobune koja je pokrenula maraton revolucija i pobuna protiv diktatorskog režima. Za tih godinu dana pokazali smo istrajnost, pokazali smo da ništa ne može da nas zaustavi i odvrati od ideje da promenimo izvitoperen sistem“, navodi se u saopštenju.

Protestno okupljanje počeće u 18 časova na Platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

U Kruševcu je 30. novembra prošle godine održan prvi protest pod nazivom „Stop krvavim košuljama“ pošto je nedelju dana ranije u tom gradu pretučen tadašnji lider Levice Srbije Borko Stefanović.

Protest je održan u Kruševcu nakon što je prošlog petka lider Levice Srbije Borko Stefanović i jedan od lidera tog Saveza pretučen pred početak tribine u tom gradu.

IZVOR:DANAS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*