Prva obnova nakon više decenija: Počinje rekonstrukcija pruge Kikinda – MSK Kikinda

Foto: Depositphotos, ToskanaInc

Beograd — „Infrastruktura železnice Srbije“ saopštila je da danas počinje rekonstrukcija pruge Kikinda – MSK Kikinda, u dužini od šest kilometara.

Foto: Depositphotos, ToskanaInc

Ova pruga biće rekonstruisana prvi put nakon više decenija. „Infrastruktura železnice Srbije“ prugu Kikinda – MSK Kikinda rekonstruisaće samostalno, odnosno sopstvenim sredstvima, opremom i ljudstvom, a u okviru trogodišnjeg programa obnove regionalnih pruga u Srbiji koji je započela 2018, kaže se u saopštenju.

Planirano je da radovi na rekonstrukciji šest kilometara ove pruge budu završeni u martu 2020. godine, a ukupna procenjena vrednost posla iznosi 3,36 miliona evra.

Po završetku radova, brzina vozova sa sadašnjih 10 kilometara na sat biće podignuta na 50 kilometara na sat, a osovinsko opterećenje će sa sadašnjih 16 tona po osovini, biti podignuto na 22,5 tona.

Ovom deonicom za potrebe MSK Kikinda mesečno saobraća oko 550 do 600 teretnih vagona, a njima se najviše prevozi sirćetna kiselina i metanol, pa će rekonstruisana pruga omogućiti brži i kvalitetniji transport ove robe železnicom, dodaje se u saopštenju.

IZVOR:B92

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*