Svedok saradnik otkrio plan sa broda „Jadran“: Za svaki prošvercovani kg kokaina 800 evra

Depositphotos/belchonock

Vodnik Miloš Kulić, kom je dodeljen status svedoka saradnika, priznao da je bio deo kriminalne grupe na čijem su čelu bili Nikšićanin i srpski državljanin.

Depositphotos/belchonock

Stariji vodnik Kulić je rekao da se sa Nikšićaninom Dejanom Rovčaninom i srpskim državljaninom Vladimirom Račićem dogovorio da za svaki kilogram kokaina koji bude isporučen sa školskog broda „Jadran“ u Istanbul i svaki kilogram heroina koji bude prokrijumčaren u povratku isplati po 800 evra.

Prema pisanju podgoričke Pobjede, grupa je planirala da u aprilu školskim brodom „Jadran“ u Tursku prošvercuje 56 kilograma kokaina, koji je trebalo da bude „plaćen“ istom ili većom količinom heroina, ali su te planove osujetili crnogorski istražitelji kada su pretresli brod i pronašli drogu, čija vrednost prelazi više od pet miliona evra, prenosi Cdm.

Kulić je u istrazi ispričao detalje susreta sa Rovčaninom i Račićem i kako su dogovorili isporuku kokaina, kao i da je Radenović bio upozat sa detaljima i prihvatio da učestvuje u krijumčarenju droge i da deli novac.

On je naveo da je krajem februara ili početkom marta 2019. godine slučajno u Nikšiću sreo Dejana Rovčanina, za kojeg je rekao da ga poznaje od ranije i pitao ga „da li ima neki posao da se odradi“, kazavši mu da brodom putuje za Pirej i Istanbul, na što mu je Rovčanin rekao da će mu se javiti za nekoliko dana.

Drugi susret je bio u Nikšiću ispred jednog lokala i tada je Rovčanin ponudio Kuliću da preveze kokain za Tursku i ponovno „okupljanje“ zakazali su u Tivtu, a tada je precizirano i da iz Istanbula treba da se dopremi heroin.

Trećem sastanku u Tivtu prisustvovao je Račić kojeg je Kulić, prema vlastitim kazivanju, poznavao ranije jer su pre 10 godina radili kao obezbedjenje u jednom ugostiteljskom objektu i tada je dogovorena cenu transporta droga od 800 evra po kilogramu.

Rovčanin i Račić imaju dosije i osudjivani su zbog šverca droge, a srpski državljanin Račić slovi za jednog od najbližih saradnika Darka Šarića, kojeg su srpske vlasti osudile na 15 godina zatvora zbog šverca kokaina.

U aprilu ove godine, crnogorska policija otkrila je 56 kilograma kokaina u školskom brodu „Jadran“ koji je trebalo da putuje u Istanbul i tom prilikom uhapšene su tri osobe, dok se za dve još uvek traga.

IZVOR:B92

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*