„PSA DA SU TUKLI, DOBILI BI VIŠE“ Krvnički pretukli žandarma i majku dvoje male dece, a osuđeni na SRAMOTNO MALU KAZNU

Informer

Igor Petrović (37) i Nenad Ćurčić (34) koji su u januaru 2017. godine bez razloga krvoločno prebili žandarma Borisa Jevrosimova (36) i njegovu suprugu Svetlanu (36) osuđeni su na samo dve godine zatvora.

Informer

Oni su osuđeni na ovako sramotno male kazne jer ovaj slučaj pred sudom nije tretiran kao pokušaj ubistva, već kao nanošenje teških telesnih povreda i napad na službeno lice, bez obzira na to što su napadači pokušali Jevrosimovu da otmu pištolj i istim ga ranili u šaku.

Kako saznaje „Blic“ iz izvora u policiji, Igor Petrović je samo dan nakon donošenja presude ponovo uhapšen na području Sombora sa većom količinom heroina, a već je robijao preko godinu dana zbog dilovanja kada je „pao“ sa kilogramom heroina.

Policajci sa kojima je razgovarao reporter „Blica“ ogorčeni su na ovakvu presudu i pitaju se kako da se zaštite s obzirom da se višestrukim povratnicima kriminalcima daju blage presude iako su za ta krivična dela propisane kazne od pet i osam godina zatvora.

Posebno ih je pogodilo to što delo nije kvalifikovano kao pokušaj ubistva, jer kako kažu, „sudija je kao olakšavajuću okolnost uzela to da nije postojao motiv i da se kolegina službena legitimacija nije najbolje videla“.

„Psa da su tukli dobili bi više“

Boris Jevrosimov ostao je trajni invalid sa prostreljenom šakom, a njegova supruga, kojoj su napadači slomili ruku, stopalo i jagodičnu kost dok je branila muža ostale su posledice u vidu slabosti i manje pokretljivosti pomenutog ekstremiteta.

– I ogorčen sam i razočaran povodom presude. Imam pravo žalbe u zakonskom roku, ali verujte mi ne znam ni da li vredi da se žalim. Da li će to išta promeniti? Ok ako su imali nešto protiv mene; ne vole policajce – štagod, ali tukli su ženu, majku dvoje male dece. Zašto? Zato što je pokušala da odbrani muža. Sve bih možda mogao da razumem ali to što su mi Svetlanu tukli – nikako. Pa, psa da su tukli dobili bi više – priča za „Blic“ ogorčeni Jevrosimov.

Kaže da mu je to što su mu zverski prebili ženu najbolnija tačka u celoj situaciji i pita se da li je ovakva presuda poruka drugim ljudima da ne pomažu nikome ko se nađe u takvoj situaciji.

– Ja sam policajac i mi smo praktično na dužnosti 24 sata bez obzira na to da li smo u uniformi ili nismo. Naravno da ću da intervenišem ukoliko primetim nešto sumnjivo kao i svaki moj kolega. Da li je ova presuda poruka da treba da okrećemo glavu kada nismo na dužnosti? Mogu i da shvatim da sudija pronađe neke olakšavajuće okolnosti kada sam ja u pitanju, ali da ublaži iz bilo kog razloga kaznu za napad na moju ženu, to ne mogu da shvatim. Pa oni su na sudu rekli da je moja žena sama sebi slomila stopalo kada je udarila jednog od napadača i tražili su veštačenje njenih povreda. To je zaista sramotno. Naravno da je veštak pobio sve njihove tvrdnje – prepričava nam šta su sve tokom suđenja preživeli on i supruga uz napomenu da je ovaj incident ostavio trajne posledice po njegovo i ženino fizičko i mentalno zdravlje te da je ova presuda samo „so na živu ranu“.

– A i to što im nije suđeno za pokušaj ubistva. Stvarno ne znam da li bi običan laik gledajući snimak koji je baš „Blic“ objavio mogao da zaključi da su hteli da ubiju i mene i moju ženu. Upucali su me, nišanili moju ženu. Samo su me u glavu udarili 40 puta, a ukupno više od 100 puta. Tukli nas sedam minuta i sve su to zabeležile kamere, ali to nije bio dovoljan dokaz da su hteli da nas ubiju – kivno priča Jevrosimov.

Nasilnik hapšen i zbog dilovanja

Podsetimo, Igor Petrović zvani Šiptar osuđivan je zbog dilovanja i nanošenja teških telesnih povreda 2010. godine kada je uhapšen sa skoro kilogramom heroina koji je u kesicama krio zalepljene za telo.

Tada je zbog prijave za trgovinu narkoticima i nekoliko prethodnih za nanošenje teških telesnih povreda osuđen na četiri godine i šest meseci zatvora.

Međutim, nakon izdržane kazne od 14 meseci zakon koji je inicirao tada inaugurisani predsednik Srbije Tomislav Nikolić, omogućio je Petroviću da se, istini za volju kao i na stotine drugih osuđenika ranije, domogne slobode.

Petrović se početkom 2000. iz Prizrena preselio sa porodicom u Bački Brestovac, gde je odmah počeo da „zameće kavge“, a njegov prijatelj Nenad Ćurčić, zvani Neško, iako u svom kraju poznat kao momak sklon prepirkama i tučama, nije hapšen do incidenta sa Jevrosimovim.

Podsetimo, Petrović i Ćurčić su u januaru 2017. godine zverski tukli Jevrosimova i njegovu ženu. Žandarm je zahvaljujući svojoj prisebnosti izašao kao pobednik u neverovatnoj borbi na život i smrt u kojoj je za sedam minuta dobio više od 100 udaraca.

Njemu su se dvojica mladića učinili sumnjivim jer su četiri sata sedeli u parkiranom automobilu u ulici, a kada su primetili da ih gleda, počeli su da mu dovikuju. Iako je pokazao službenu legitimaciju, napadači su nastavili sa uvredama.

Oteli su mu pištolj, ispalili metak koji ga je pogodio u ruku, ali je uspeo da ga uhvati za cev i zaglavi čauru u njemu. Ipak, dobio je surove batine, a napadači se nisu libili ni da tuku njegovu suprugu koja je uporno pokušavala da pomogne mužu. Nisu se zaustavili ni kada su videli interventnu kako stiže da ih uhapsi.

IZVOR:BLIC

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*