Putin: U septembru stiže još jedna vakcina protiv korone, moja ćerka primila prvu i dobro je

Predsednik Rusije Vladimir Putin najavio je da će se u septembru pojaviti druga ruska vakcina protiv virusa korona, a kako je rekao u intervju za TV „Rusija 24“, uveren je da će biti pouzdana i efikasna.

Putin: U septembru stiže još jedna vakcina protiv korone, moja ćerka primila prvu i dobro je

Drugi preparat, kako su me izvestili, biće gotov u septembru. Na njemu radi poznati Novosibirski institut. Uveren sam da će stručnjaci stvoriti izuzetan preparat koji će pomoći ljudima„, rekao je on.
Kad je reč o prvoj vakcini, Putin je rekao da je ona registrovana, uz uslov daljih ispitivanja i da bude striktno u skladu sa ruskim zakonima, preneo je Sputnjik.
Predsednik Rusije rekao je da se njegova ćerka, koja je primila rusku vakcinu protiv virusa korona, oseća dobro. Dodao je i da se ona nije konsultovala s njim i da je odluku da kao dobrovoljac primi vakcinu donela sama. Kako kaže, kod nje su se pojavila antitela.
Ruski predsednik se nada da drugog talasa virusa neće biti i da će lekari uspeti da izađu na kraj sa tom infekcijom.
Ocenio je da u Rusiji ima znatan broj obolelih, ali malo preminulih, što je znak spremnosti zdravstvenog sistema da se mobiliše. Istakao je da je stopa smrtnosti od virusa korona u Rusiji među najmanjim.
Autor: FoNet
Foto: Geti

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*