Radnici „Fijat plastika“ najavljuju štrajk od 1. septembra

FIAT fijat kragujevacIzvor: N1

Radnici fabrike „Fijat plastik“ koji se u ponedeljak vraćaju na posao posle kolektivnog godišnjeg odmora će nastaviće štrajk od srede, 1. septembra, budući da njihovi zahtevi ni posle više od šest meseci obustave rada nisu ispunjeni, saopštio je Samostalni sindikat.

Kako je Beti rečeno u Samostalnom sindikatu u toj fabrici, štrajk se nastavlja u sredu kada se posle kolektivnog odmora nastavlja i proizvodnja u sestrinskoj kompaniji Fijat Krajsler automobili Srbija (FCA).

Radnici Fijat plastika su štrajk počeli zbog smanjenja zarada, uz zahtev da im se regres vrati na nivo od pre januara 2021. godine, a da se plaćeno odsustvo umesto 60 plaća 65 odsto.

U Samostalnom sindikatu kažu da ne samo da nisu ispunjeni zahtevi radnika „Plastika“ nego su se i proširili usled višestrukog kršenja zakona od strane poslodavca, na šta su institucije države „uglavnom ostale neme“.

Dodaju da je, poštujući zakone i procedure, sindikat pokušao svim legitimnim sredstvima da se izbori za prava radnika, ali je naišao na „nerazumevanje, bahatost, nepoštovanje zakona i prava radnika“.

 

 

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*