Radunović: Vreme da Srbija prema vlasti u Crnoj Gori počne da se ponaša drugačije

ЕПА (БОРИС ПЕЈОВИЋ)
PODGORICA –

Poslanik opozicionog Demokratskog fronta u skupštini Crne Gore, Slaven Radunović, rekao je da mu je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u sinoćnjem razgovoru obećao da će Srbija biti uz svoj narod u Crnoj Gori i uz SPC, nakon što je usvojen zakon o slobodi veroispovesti.

Radunović je jutros iz Podgorice za TV Prva rekao da mu je Vučić kazao da ne može da se meša u unutrašnje stvari Crne Gore, ali da će učiniti sve što je u njegovoj moći, a što je prikladno predsedniku druge države.

EPA (BORIS PEJOVIĆ)

Poslanik DF je najavio da će borba protiv spornog zakona biti vođena na svim frontovima, a da je jedan od načina da se izdejstvuje ili njegovo povlačenje ili ugovor, kakav su pre njegovog usvajanja sa vladom potpisale druge verske zajednice u Crnoj Gori.

Kako je objasnio, tim ugovorom drugim veskom zajednicama se garantuje sve ono što se ne garantuje SPC, a to su imovina i poštovanje njihovih kanonskih prava, dok je ostalo da se SPC „otima sva imovina izgrađena pre 1918. godine“.

„Ovo je neshvatljivo za ovakvu Evropu kojoj svi težimo kao region. Ugrožavanje prava svojine i verskih sloboda je nešto što nijedna evropska država ne trpi“, naglasio je Radunović.

On je ocenio da je vreme da Srbija prema vlasti u Crnoj Gori počne da se ponaša onako kako treba da se odnosi prema drugoj suverenoj državi, ali „državi u kojoj se rukovodstvo na bahat način odnosi prema njenim sunarodnicima“.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*