Rasim Ljajić sastao se sa generalnim sekretarom Muslimanske svetske lige (Rabita) Muhamedom El Isom

VLADA SRBIJE

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas sa generalnim sekretarom Muslimanske svetske lige (Rabita) Muhamedom El Isom, sa kojim je razgovarao o unapređenju odnosa između naše zemlje i pomenute organizacije, koja predstavlja jedan od najuticajnijih faktora među državama islamskog sveta.

 

Tokom susreta, Muhamed El Isa je istakao značaj Srbije, kao multinacionalne i multikonfesionalne države u međuverskom dijalogu, ne samo u regionalnim, već i u širim međunarodnim okvirima.

VLADA SRBIJE

 

El Isa je naveo i da su odnosi između islama i pravoslavlja kroz istoriju bili od ključne važnosti za razvoj verske tolerancije među narodima i državama, kao i da su te relacije izuzetno bitne i u današnje vreme.

 

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić je na sastanku uputio molbu El Isi da Muslimanska svetska liga podrži napore naše zemlje za dobijanje statusa posmatrača u Organizaciji islamske konferencije, jer je to od velikog značaja ne samo za odnose sa državama islamskog sveta, već je od izuzetne važnosti i za sve muslimane koji žive u Srbiji.

 

Ljajić je takođe pozvao Muslimansku svetsku ligu da razmotri mogućnost izgradnje kulturnog centra ze međuverski dijalog u Srbiji.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*