Slučaj „Reket“: Boki 13 optužio tužiteljku za torturu

Foto: Printscreen YouTube

Prvoptuženi u slučaju „Reket“ šoumen Bojan Jovanovski – Boki 13 prokleo je danas, pred početak suđenja, tužiteljku za organizovani kriminal Vilmu Ruskovsku i optužio je za torturu.

Foto: Printscreen YouTube

Boki 13 je iskoristio priliku i tužiteljki Ruskovskoj se obratio visokim tonim nezadovoljan jer nije dala pozitivno mišljenje da bude pušten iz istražnog zatvora u kućni pritvor, iako je, kako tvrdi, mnogo bolestan.

Kako su preneli loklani mediji, dok je vikao na tužiteljku, Jovanovski je držao medicinsku dokumentaciju, pitajući Ruskovsku kako je njegovo maligno stanje dobro zdravstveno stanje.

„Šta se smeješ malignom stanju? Gospod neka ti vrati! Korumpirana tužiteljko vršiš torturu na meni i to svi vide!“, rekao je Bojan Jovanvcski, koji se u istražnom zatvoru „Skoplje“ nalazi od 15. jula prošle godine.

Zbog neprimerenog ponašanja Jovanvski je na kratko izveden iz sudnice i vraćen kada je ušla sudijka Vaska Nikolovska–Masevska.

Braniteljka Bokija 13 je obavestila sudijku da se njen klijent ne oseća dobro, a Jovanovski je rekao da mu je poslednja dijagnoza „malignitet i da treba da mu se odstrani zahvaćeni organ“.

Sudijka je tada predložila da se zove Hitna pomoć da se utvrdi da li može da prati suđenje, ali je Boki 13 to odbio, uz tvrdnju da dijazepam ne može da mu pomogne zato što ima rak.

„Ne! Zahvaljujem, sešću. Ne zovite Hitnu pomoć. Ja imam rak na želucu, treba da idem na operaciju. Ekipa Hitne pomoći će doći, opet će mi dati dijazepam i ja ću polusvestan pratiti suđenje. Ne, zahvaljujem sudija!“, rekao je Jovanovski.

Apelacioni sud u Skoplju je 3. februara po drugi put odbio žalbu Bojana Jovanovskog, koji je tražio da zbog bolesti bude pušten iz istražnog zatvora „Skolje“ kako bi mogao da se leči.

U sudskom postupku „Reket“, sa Jovanovskim je optužena razrešena specijalna tužiteljka Katica Janeva, koju je Apelacioni sud 19. novembra pustio u kućni pritvor, dok je trećeoptuženi Zoran Milevski na početku suđenja priznao krivicu i nepravosnažno je osuđen na tri godine zatvora.

Njima se sudi za iznudu 1,55 miliona evra od jednog od najbogatijih Makedonaca Jordana Kamčeva, da mu se zauzvrat „olakša pozicija“ u predmetu Specijalnog tužilaštva „Imperija“.

Prema medijima, suđenje, koje je počelo 3. decembra 2019, danas se nastavlja pregledanjem privatnih snimaka Kamčeva o davanju novca Jovanovskom.

IZVOR:DANAS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*