Raspisan tender za gradnju ledolomca

Фото: FoNet

BEOGRAD: Republička direkcija za vode pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, raspisala je javnu nabavku za gradnju broda posebne namene, ledolomca, prenosi eKapija.

Foto: FoNet

Brod, dužine 40 i širine devet metara, predviđen je da u zimskom periodu radi kao ledolomac na reci Dunav od mađarske granice do Beograda, a ostatak godine služiće u operacijama bočnog tegljenja drugih plovnih objekata.

Ledolomac je projektovan kao jednopalubni, dvopropelerni s fiksnim krilima i balansnim kormilima, sa mašinskim prostorom u srednjem delu.

Kako se navodi u dokumentaciji, brod bi trebalo da plovi oko 10 dana bez dopunjavanja rezervi goriva, ulja i vode sa sedam do maksimalno 10 ljudi na njemu.

Predviđeno je da brod opslužuje stalna posada koja bi boravila na brodu.

Ledolomac bi trebalo da ima smeštaj za sedam članova posade i tri gosta, a stambene, društvene i službene prostorije biće opremljene sistemima za klimatizaciju i grejanje.

Nadzor nad gradnjom broda obavljaće Uprava za utvrđivanje sposobnosti brodova za plovidbu, organ uprave u sastavu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

Projektnu dokumentaciju su izradile firme Albatros design iz Novog Sada i Numeric marine sa Novog Beograda.

Rok za dostavljanje ponuda je 15. april, do 10 sati, a javno otvaranje ponuda je 15 minuta kasnije.

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*